Boškinac Boškinčić 2017

Umjerenija varijanta Boškinca, a odakle dolazi i ime Boškinčić - mali Boškinac. Ova je kupaža blend 70% Merlota i 30% Cabernet Sauvignona. Svježežije i mlado vino, laganijeg tijela i naglašenijih aroma svježeg bobičastog voća, ali kako je ipak provelo vrijeme u drvenoj bačvi, osjeti se i taj utjecaj. Nije prezrelo, dobre je živosti, a pokazuje i natruhe trećih aroma, zemlje, kože, duhana.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001102
Boca
0,75 l
125,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Boškinac
Sorta Kupaža
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 14,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Hrvatsko primorje
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Umjerenija varijanta Boškinca, a odakle dolazi i ime Boškinčić - mali Boškinac. Ova je kupaža blend 70% Merlota i 30% Cabernet Sauvignona. Svježežije i mlado vino, laganijeg tijela i naglašenijih aroma svježeg bobičastog voća, ali kako je ipak provelo vrijeme u drvenoj bačvi, osjeti se i taj utjecaj. Nije prezrelo, dobre je živosti, a pokazuje i natruhe trećih aroma, zemlje, kože, duhana.

Jako se dobro snalazi uz tanjure telećih odrezaka i pečenja te jela od janjetine. Također izvrsno prati tunu i lignje na žaru.

Vinarija Boškinac sagrađena je 2000. godine na otoku Pagu, a iste godine u neposrednoj blizini vinarije posađen je novi vinograd s površinom od 5 hektara. Misija vinarije je pridonijeti očuvanju sorte Gegić, autohtone za otok Pag te prezentirati obiteljsku vinarsku tradiciju kroz vrhunsku kvalitetu vina. U vinogradima na otoku Pagu, nedaleko mjesta Novalje, uzgajaju se sorte Merlot, Cabernet Sauvignon, Gegić, Sauvignon blanc i Chardonnay. Crna vina Boškinac nalaze se uvijek među najboljim hrvatskim vinima, a bijela vina predstavljaju posebnost kao spoj autohtonih i svjetskih sorti.

Prema ocjeni najuglednijih hrvatskih i međunarodnih vinskih kritičara i somelijera, Boškinac Cuvee neprekidno je u vrhu najboljih hrvatskih vina i perjanica je vinarije. Osim vinograda na Pagu iz kojih dolaze jedinstvena Boškinac vina, u kooperaciji vinarija posjeduje i njeguje još vinograda na području Sjeverne Dalmacije (Posedarje, Nadin, Benkovac), odakle dolazi grožđe za posebnu liniju vina koju čine Reful i Calma. Osim po vinima Boškinac je prepoznatljiv po istoimenom hotelu i restoranu koji s vinarijom čine jedinstven i prvi takav kompleks u Hrvatskoj. Vina Boškinac dugo su u Hrvatskoj sinonim za vrhunsku kvalitetu.