Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Boškinac Calma 2019

Boškinac Calma je bijela kupaža dobivena kombinacijom tri sorte: debit, chardonnay i ugni blanc. Ovo je lagano vino, voćnih aroma s notama citrusa, mediteranskog bilja i lagane mineralnosti.

Trenutno nedostupno
Boca
0,75 l
SKU
001103
9,95 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Boškinac
Sorta Kupaža
Berba 2019
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 12,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Hrvatsko primorje
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: Boškinac, Galić i Kabola.

Sljubiti uz riblja jela, rižoto od škampi, rižoto od plodova mora i bijelu ribu na žaru ili lešo.

Vinarija Boškinac sagrađena je 2000. godine na otoku Pagu, a iste godine u neposrednoj blizini vinarije posađen je novi vinograd s površinom od 5 hektara. Misija vinarije je pridonijeti očuvanju sorte Gegić, autohtone za otok Pag te prezentirati obiteljsku vinarsku tradiciju kroz vrhunsku kvalitetu vina. U vinogradima na otoku Pagu, nedaleko mjesta Novalje, uzgajaju se sorte Merlot, Cabernet Sauvignon, Gegić, Sauvignon blanc i Chardonnay. Crna vina Boškinac nalaze se uvijek među najboljim hrvatskim vinima, a bijela vina predstavljaju posebnost kao spoj autohtonih i svjetskih sorti.

Prema ocjeni najuglednijih hrvatskih i međunarodnih vinskih kritičara i somelijera, Boškinac Cuvee neprekidno je u vrhu najboljih hrvatskih vina i perjanica je vinarije. Osim vinograda na Pagu iz kojih dolaze jedinstvena Boškinac vina, u kooperaciji vinarija posjeduje i njeguje još vinograda na području Sjeverne Dalmacije (Posedarje, Nadin, Benkovac), odakle dolazi grožđe za posebnu liniju vina koju čine Reful i Calma. Osim po vinima Boškinac je prepoznatljiv po istoimenom hotelu i restoranu koji s vinarijom čine jedinstven i prvi takav kompleks u Hrvatskoj. Vina Boškinac dugo su u Hrvatskoj sinonim za vrhunsku kvalitetu.

Dodatni preporučeni proizvodi