Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Jakob

Mala obiteljska vinarija na obroncima Medvednice započela je svoje putovanje 2006. godine, no brzo je postala mnogo više od toga. Danas je to kultno okupljalište za sve ljubitelje vina, a vina Jakob su sinonim za prestiž u svijetu ugostiteljstva.

Ilija Zdravko Jakobović, vizionar iza ovog uspjeha, postavio je temelje za izvrsnost obiteljske vinarije. Nalazeći se na izuzetnim slavonskim položajima iznad Brodskog Stupnika, odabrao je sorte koje savršeno odgovaraju tom terroiru.

Na sedam hektara brežuljaka koji se spuštaju prema Savi, uzgajaju se klasične bordoške sorte poput cabernet sauvignona, cabernet franca, merlota i syraha iz doline rijeke Rone. Položaj vinograda, okrenut prema jugoistoku, jugu i jugozapadu, omogućuje lozama da upiju energiju Sunca tijekom cijelog dana. Osim toga, tlo bogato mješavinom vapnenca, ilovače, gline i pijeska pruža trsovima potrebne hranjive tvari i minerale. Prosječna starost trsova od petnaest godina ukazuje na kontinuirani rad na obnavljanju i proširenju vinograda. Kvaliteta uvijek nadmašuje kvantitet, s prinosom smanjenim na samo jedan kilogram po trsu kako bi se osigurala vrhunska kakvoća.

Svaki korak u procesu proizvodnje vina vinarije Jakob odiše ljubavlju i strašću za vrhunskim. Vinogradi su imena dobili po Jakobovićevim unucima, dok sam Zdravko rado dijeli svoja vina s poznavateljima, uživajući u njihovim komplimentima. Ugled vinarije Jakob izgrađen je na jasnoj premisi: nijedna butelja neće napustiti podrum ako ne zadovolji najviše kriterije kvalitete. Zato nije čudo što se vina Jakob sve češće smatraju najboljim slavonskim "crnjacima". Svi atributi klasičnih bordoških sorti dobili su prepoznatljiva obilježja Jakobovićevog zavičaja, čineći ih neizostavnim dijelom svake vinske karte.

Prikaži kao Rešetka Popis

Broj stavaka: 1

Postavi padajućim redoslijedom
po stranici