Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Brzica Graševina 2020

Vino je zelenkastožute boje, snažne voćne arome zelene jabuke i citrusa, pitko i osvježavajuće, zaokruženog i bogatog okusa. Proizvedeno je metodom kontrolirane hladne fermentacije koja traje 30-40 dana. Berba se obavlja u ranim jutarnjim satima, dok temperature ne prelaze 18-20⁰ C. Vino se njeguje u inox bačvama, na finom talogu 5 mjeseci, bez malolaktičnog vrenja.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Boca
0,75 l
SKU
000655
7,96 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Brzica
Sorta Graševina
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 14,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
Sljubiti sa širokom paletom specijaliteta od riječne ribe, bijelim mesima i osvježavajućim salatama.

Vinograd se prostire na 4,42 ha površine, na poluotoku duljine cca 11 km i širine cca 5 km, sa tri strane okružen moćnim Dunavom, na erdutskoj kosi, nadmorske visine 150m i visine iznad rijeke Dunav od 80m, na lesnom tlu, bogatom mineralima koji daju poseban karakter grožđu. Prostor na kojem su vinogradi izloženi su bogatom izmjenom vjetrova između Bačke i Srijema koji daju vinogradima zdrave loze i grozdove, s preko 250 sunčanih dana godišnje, što donosi visoki postotak šećera u bijelim i crnim sortama grožđa. Ukupno je zasađeno 29.000 loza, od čega je 10.000 kom bijelih sorti, graševine i chardonnaya, te 19.000 crvenih sorti, cabernet sauvignon, merlot i vranac. Dio nasada bijelih sorti je star preko 30 godina, a crvene sorte su zasađene 2007 g.