Clai Ottocento crni 2016

Crvena kupaža od sorti refošk, merlot i cabernet sauvignon uistinu posebnog istarskog vinara koji kaže da nema dobrih i loših godina već da su jednostavno različite - ali podrazumijevaju prirodne procese koje Giorgio Clai nedvojebeno njeguje. Vino upućuje na voćne mirise, brusnicu, kupinu, crno bobičasto voće uz nijasnu vanilije. Na nepcu je skladno, kompleksno uz zanimljivu zemljanu notu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000901
Boca
0,75 l
189,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Clai
Sorta Kupaža
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 15,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Istra
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Novi vinari u ponudi: Istra i Dalmacija Novi vinari u ponudi: Istra i Dalmacija Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na vinima odnosno vinarima istočne kontinentalne Hrvatske. Ipak, zbog brojnih interesenata proširili smo ponudu na uski krug vinskih etiketa iz Primorske Hrvatske te donosimo 6 novih vinara i njihova izdvojena vina.

Crvena kupaža od sorti refošk i merlot uistinu posebnog istarskog vinara koji kaže da nema dobrih i loših godina već da su jednostavno različite - ali podrazumijevaju prirodne procese koje Giorgio Clai nedvojebeno njeguje. Vino upućuje na voćne mirise, brusnicu, kupinu, crno bobičasto voće uz nijansu vanilije. Na nepcu je skladno, kompleksno uz zanimljivu zemljanu notu.

Sljubiti uz snažnija mesna jela, gulaše i složence izraženijih mesnih umaka.

Giorgio Clai uistinu je jedinstven hrvatski vinar. Obiteljsko poslovanje smješteno je u Krasici, mjestu u "bijeloj" Istri te obuhvaća 8 hektara vinograda i 3 hektara maslinika. Pristup uzgoja vinove loze u potpunosti poštuje prirodu i nadahnut je principima tradicionalnog vinogradarstva i proizvodnje vina, ne koriste se nikakva umjesta sredstva ili tretiranja loze. Vinifikacija je potpuno prirodna, uz spontanu fermentaciju bez dodavanja dodatnih enzima, kvasaca ili malolaktičkih bakterija. Zemljopisna i klimatska situacija je idealna: spoj planinskog zraka s Učke i morskog zraka koji se spušta na rijeku Mirnu stvaraju idealnu mikroklimu za uzgoj vinove loze. Fokus vinara su domaće sorte vinove loze - malvazija istarska, refošk i muškat odnosno njihova mješavina s internacionalnim sortama.

Dodatni preporučeni proizvodi