Feravino Francesca 2017

Francesca je novi ženstveni rose pjenušac dobiven chamat metodom isključivo od frankovke i jedan je od noviteta iz Feravina. Francescu krasi nježna ružičasta boja, voćna aromatika maline i nara, sortna slast i fina svježina, a posebnost je i zanimljiva boca odnosno etiketa.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000937
Boca
0,75 l
45,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Feravino
Sorta Frankovka
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja ružičasto
Kvaliteta (bez oznake)
Slador Brut
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Feričanci
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Popust vinarije Feravino i poseban poklon Popust vinarije Feravino i poseban poklon Povodom blagdana svetog Vinka i značaja kojeg Vincekovo ima za vinogradare i vinare, u suradnji s vinarijom Feravino, osigurali smo posebne cijene linije Miraz i pjenušavih vina kao i prigodne poklone za najbrže kupce.
  2. Pjenušavo ljetno osvježenje Pjenušavo ljetno osvježenje Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučamo još 2 pjenušava vina za idealno ljetno temperiranje.

Francesca je novi ženstveni rose pjenušac dobiven chamat metodom isključivo od frankovke i jedan je od noviteta iz Feravina. Francescu krasi nježna ružičasta boja, voćna aromatika maline i nara, sortna slast i fina svježina, a posebnost je i zanimljiva boca odnosno etiketa.

Ovaj pjenušac vrlo je zahvalan za sljubljivanje sa širokim spektrom mesnih i ribljih jela, uz hladne nareske i topla predjela, tjestenine i sireve. Ipak, naša sugestija su hladna riblja predjela poput carpaccia od tune.

Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednoako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Dodatni preporučeni proizvodi