Feravino Francesca 2017

Francesca je novi ženstveni rose pjenušac dobiven chamat metodom isključivo od frankovke i jedan je od noviteta iz Feravina. Francescu krasi nježna ružičasta boja, voćna aromatika maline i nara, sortna slast i fina svježina, a posebnost je i zanimljiva boca odnosno etiketa.

Trenutno nedostupno
SKU
000937
Boca
0,75 l
45,00kn
5,97 € 1€=7.5345kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Feravino
Sorta Frankovka
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja ružičasto
Kvaliteta (bez oznake)
Slador Brut
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Feričanci
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Ljetno sniženje vinarije Feravino koje se ne propušta Ljetno sniženje vinarije Feravino koje se ne propušta Ljeto je za mnoge omiljeno godišnje doba, a uz sunce, more i odmor zasigurno ćete se poželjeti odgovarajućeg osvježenja. Iako su se temperature podigle, cijene određenih etiketa u Vinitinoj ponudi su se snizile. Ovoga puta na akciji od -20% možete pronaći dvije etike vinarije Feravino.
  2. Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija Dan svetog Valentina, koji se ujedno obilježava i kao Dan zaljubljenih, savršeno je vrijeme za uživanje u osvježavajućim i nježnim ružičastim vinima. No, jeste li se ikada zapitali kako nastaju ružičasta vina? Ili pak mislite da se rosé vina dobivaju jednostavnim miješanjem bijelog i crvenog vina?
  3. Popust vinarije Feravino i poseban poklon Popust vinarije Feravino i poseban poklon Povodom blagdana svetog Vinka i značaja kojeg Vincekovo ima za vinogradare i vinare, u suradnji s vinarijom Feravino, osigurali smo posebne cijene linije Miraz i pjenušavih vina kao i prigodne poklone za najbrže kupce.
  4. Pjenušavo ljetno osvježenje Pjenušavo ljetno osvježenje Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučamo još 2 pjenušava vina za idealno ljetno temperiranje.

Francesca je novi ženstveni rose pjenušac dobiven chamat metodom isključivo od frankovke i jedan je od noviteta iz Feravina. Francescu krasi nježna ružičasta boja, voćna aromatika maline i nara, sortna slast i fina svježina, a posebnost je i zanimljiva boca odnosno etiketa.

Ovaj pjenušac vrlo je zahvalan za sljubljivanje sa širokim spektrom mesnih i ribljih jela, uz hladne nareske i topla predjela, tjestenine i sireve. Ipak, naša sugestija su hladna riblja predjela poput carpaccia od tune.

Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednoako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Dodatni preporučeni proizvodi