Feravino Pinot crni Miraz 2012

Vino je duboke rubinskicrvene boje, intenzivnih voćnih aroma šumskog crnog i crvenog voća, blage začinske nijanse; na nepcu sočan, pun, zaobljen i harmoničan.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000758
Boca
0,75 l
119,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Feravino
Sorta Pinot crni
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,6%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Feričanci
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Vino je duboke rubinskicrvene boje, intenzivnih voćnih aroma šumskog crnog i crvenog voća, blage začinske nijanse; na nepcu sočan, pun, zaobljen i harmoničan.

Mesni odresci, tamnija mesa, ali i masnija plava riba poput tune ili lososa.

Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednoako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.