Feravino Pinot crni Miraz 2012

Vino je duboke rubinskicrvene boje, intenzivnih voćnih aroma šumskog crnog i crvenog voća, blage začinske nijanse; na nepcu sočan, pun, zaobljen i harmoničan.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000758
Boca
0,75 l
119,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Feravino
Sorta Pinot crni
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,6%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Feričanci
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Popust vinarije Feravino i poseban poklon Popust vinarije Feravino i poseban poklon Povodom blagdana svetog Vinka i značaja kojeg Vincekovo ima za vinogradare i vinare, u suradnji s vinarijom Feravino, osigurali smo posebne cijene linije Miraz i pjenušavih vina kao i prigodne poklone za najbrže kupce.

Vino je duboke rubinskicrvene boje, intenzivnih voćnih aroma šumskog crnog i crvenog voća, blage začinske nijanse; na nepcu sočan, pun, zaobljen i harmoničan.

Mesni odresci, tamnija mesa, ali i masnija plava riba poput tune ili lososa.

Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednoako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.