The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Koristimo kolačiće kako bismo personalizirali sadržaj, omogućili značajke društvenih mreža i analizirali promet.
Nastavkom korištenja stranice pristajete na našu izjavu o privatnosti i kolačićima. Više informacija možete pronaći na stranicama
Uvjeti korištenja i kupnje te Uporaba kolačića.
Ova je bijela kupaža dobivena kombinacijom tri sorte od kojih 50% čini graševina, 25% chardonnay te 25% sauvignon blanc. Odlikuju ga arome breskve, dunje, malo maslaca te mineralnosti. Vino je kratko macerirano, ali li ne do mjere da promijeni boju nego samo radi dobivanja bogatog ekstrakta. Odležalo je na finom talogu (sur lie) u bačvama na 9 mjeseci.
Ova je bijela kupaža dobivena kombinacijom tri sorte od kojih 50% čini graševina, 25% chardonnay te 25% sauvignon blanc. Odlikuju ga arome breskve, dunje, malo maslaca te mineralnosti. Vino je kratko macerirano, ali li ne do mjere da promijeni boju nego samo radi dobivanja bogatog ekstrakta. Odležalo je na finom talogu (sur lie) u bačvama na 9 mjeseci.
Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Galić
I ovoga puta smo imali priliku ugostiti još jednu dobro poznatu vinariju s puno specifičnih numeričkih simboličnosti čiji je glavni cilj proizvodnja visokokvalitetnih vina, a riječ je o vinariji Galić. Vođena degustacija glavnog enologa Martina Grozdanovića, koji nije rođen na Martinje, ali i dalje ima simbolično vinsko ime, te Željka Garmaza napunila je vinoteku, a imali smo prilike kušati ukupno 9 etiketa raznolikog sortimenta.
Prazničko sljubljivanje hrane s roštilja i vinskih etiketa
Ovoga vikenda, točnije u subotu, 01.05. tradicionalno slavimo Međunarodni praznik rada. Obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada su u sukobima s policijom poginuli upravo radnici. Praznik (ne)rada je pravi praznik za naša nepca te napokon dolazi red na ukusni roštilj, zabavu i opuštanje, ali i na vrhunsko vino.
Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke
Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: Boškinac, Galić i Kabola.
Ova je bijela kupaža dobivena kombinacijom tri sorte od kojih 50% čini graševina, 25% chardonnay te 25% sauvignon blanc. Odlikuju ga arome breskve, dunje, malo maslaca te mineralnosti. Vino je kratko macerirano, ali li ne do mjere da promijeni boju nego samo radi dobivanja bogatog ekstrakta. Odležalo je na finom talogu (sur lie) u bačvama na 9 mjeseci.
Sljubiti uz mlado meso i perad iz ulova, naročito ako se priprema s bijelim umacima. Odlično se kombinira i s kvalitetnim paštetama, orašastim plodovima i mekanim sirevima, ali može vješto pomiriti različite okuse mesa i povrća s roštilja.
Vinarija Galić je suvremena vinarija za preradu grožđa kojoj je glavni cilj proizvodnja visokokvalitenih vina. Vlasnik vinarije je Josip Galić, a trenutačno posjeduje 60 hektara vlastitih vinograda, a na kojima se može proizvesti i do 330.000 litara vina godišnje. Iako je vinarija iz Kutjeva, vlasnik je kontinuirano investirao u druga područja Hrvatske koja su pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina, a sve sa svrhom izražavanja svoje strasti prema vinogradarstvu kroz traženje i najmanjeg prostora za poboljšanje već postojećih vrhunskih vina.
Vinarija Galić je mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti i gdje se stvaraju legende.