Iuris Jenaro 2013

Granatnocrvena boja s vodenim rubom koji sugerira zrelost. Srednje intenzivne arome zrele kupine i crne trešnje, papar i mediteranski začini. Suho, laganog, srednjeg tijela, dostatne kiseline uz niže strukturirani profil osiguravaju svježinu po ispijanju, vrlo harmonično, osvježavajućeg završetka.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000849
Boca
0,75 l
49,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Iuris
Sorta Plavac mali
Berba 2013
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Granatnocrvena boja s vodenim rubom koji sugerira zrelost. Srednje intenzivne arome zrele kupine i crne trešnje, papar i mediteranski začini. Suho, laganog, srednjeg tijela, dostatne kiseline uz niže strukturirani profil osiguravaju svježinu po ispijanju, vrlo harmonično, osvježavajućeg završetka. Izborna berba plavca malog s područja Smrčeva vala s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija u čeličnim tankovima, odležavanje u bačvama od slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci i još 8 mjeseci u boci.

Odličan pratitelj jela od divljači, crvenog mesa, bilo pečenog na žaru bilo složenaca i gulaša ma koje vrste te tvrdih kravljih i ovčjih sireva.

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Vinima se nastoji pronositi ideja da je vino svakodnevno piće koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje). U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima.

Iza imena vinarije Iuris stoji Domagoj Klasiček. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Iskustvo i poznavanje tradicionalnog francuskog vinarstva implementirano je u stil i karakter svih Iuris vina. Kao takav, elegantan, ali i moderan stil kojim Iuris vina postižu internacionalni “štih”, nastavit će se i u budućim berbama. Osim vina iz Podunavlja, s potpisom Domagoja Klasičeka dolazi nam linija Jenaro vina iz srednje i južne Dalmacije. Grožđe Plavac Mali s južnih ekspozicija Brača, položaj Smrčeva vala, prerađuje se u obiteljskom podrumu obitelji Bezmalinović Jerka u Nerežišću.