Iuris Merlot 2012

Intenzivne ciglastocrvene boje prema rubinskocrvenoj uz kristalnu čistoću. Kroz primarne arome dominira zrelo crveno voće u smjeru crvenih šljiva, crvenog ribiza, tercijarne arome: začinsko bilje, slatki korijen uz delikatnu aromu cvijeta ljubičice. Na nepcu dominira srednji intenzitet i dobra koncentracija okusa, suho, srednje punog tijela, slojevita okusa i mekane, zaobljene teksture, harmonično, zaokruženo i sočno, dugotrajnog retrookusa.

Trenutno nedostupno
SKU
000284
Boca
0,75 l
49,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Iuris
Sorta Merlot
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Zbog ranijeg dozrijevanja i dosta blagih tanina prikladan je i za sjeveroistočna hrvatska područja, o čemu svjedoči i ovaj Iurisov merlot. Ispolirani tanini rezultat su jednogodišnjeg odležavanja u bačvama od hrasta lužnjaka zapremine 500 i 1200 l te dodatnih 12 mjeseci u boci.

Intenzivne ciglasto-crvene boje prema rubinsko-crvenoj uz kristalnu čistoću. Kroz primarne arome dominira zrelo crveno voće u smjeru crvenih šljiva, crvenog ribiza, tercijarne arome: začinsko bilje, slatki korijen uz delikatnu aromu cvijeta ljubičice. Na nepcu dominira srednji intenzitet i dobra koncentracija okusa, suho, srednje punog tijela, slojevita okusa i mekane, zaobljene teksture, harmonično, zaokruženo i sočno, dugotrajnog retrookusa.

Sljubiti uz janjetinu, goveđe odreske ili čak tunu s roštilja.

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Vinima se nastoji pronositi ideja da je vino svakodnevno piće koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje). U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima.

Iza imena vinarije Iuris stoji Domagoj Klasiček. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Iskustvo i poznavanje tradicionalnog francuskog vinarstva implementirano je u stil i karakter svih Iuris vina. Kao takav, elegantan, ali i moderan stil kojim Iuris vina postižu internacionalni “štih”, nastavit će se i u budućim berbama. Osim vina iz Podunavlja, s potpisom Domagoja Klasičeka dolazi nam linija Jenaro vina iz srednje i južne Dalmacije. Grožđe Plavac Mali s južnih ekspozicija Brača, položaj Smrčeva vala, prerađuje se u obiteljskom podrumu obitelji Bezmalinović Jerka u Nerežišću.