Iuris Pinot Noir 2012

Upadljive jantarnociglene boje. Primarne arome nara nakon kojeg dominira crveno voće u smjeru crvenih šljiva i blage nijanse šumske jagode. Na nepcu srednji intenzitet i koncentracija okusa, suho, laganog tijela iznimne elegancije, harmonije slojevitih okusa i svilene teksture te dugotrajnog retrookusa.

Trenutno nedostupno
SKU
000283
Boca
0,75 l
49,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Iuris
Sorta Pinot crni
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Bogate arome bobičastog voća (kupina, crni ribiz), dobivene djelomičnom ugljikovom maceracijom, izvrsno su stopljene s prepoznatljivim zemljanim notom sorte u podlozi. Grožđe je brano u potpunoj tehnološkoj zrelosti. Vinifikacija tradicionalnim stilom, dodano 20% zrelih peteljki u trajanju od 14 dana. Odnjegovano u hrastovim bačvama zapremine 500 l od slavonskog i američkog hrasta. Odležalo u boci 4 mjeseca.

Upadljive jantarnociglene boje. Primarne arome nara, bijeli čaj, lavanda, nakon kojeg dominira crveno voće u smjeru crvenih šljiva i blage nijanse šumske jagode. Na nepcu srednji intenzitet i koncentracija okusa, suho, laganog tijela iznimne elegancije, harmonije slojevitih okusa i svilene teksture te dugotrajnog retrookusa.

Pristaje uz sva mesna jela osobito janjetinu, pečenu patku, losos ili tunu sa žara, te većinu sireva.

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Vinima se nastoji pronositi ideja da je vino svakodnevno piće koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje). U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima.

Iza imena vinarije Iuris stoji Domagoj Klasiček. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Iskustvo i poznavanje tradicionalnog francuskog vinarstva implementirano je u stil i karakter svih Iuris vina. Kao takav, elegantan, ali i moderan stil kojim Iuris vina postižu internacionalni “štih”, nastavit će se i u budućim berbama. Osim vina iz Podunavlja, s potpisom Domagoja Klasičeka dolazi nam linija Jenaro vina iz srednje i južne Dalmacije. Grožđe Plavac Mali s južnih ekspozicija Brača, položaj Smrčeva vala, prerađuje se u obiteljskom podrumu obitelji Bezmalinović Jerka u Nerežišću.

Dodatni preporučeni proizvodi