Iuris Silvanac muškatni 2015

Muškatni Silvanac je sauvignon bijeli iz ograničene serije proizvodnje od 4500 boca godišnje. Vino slamnatožute boja sa zelenkastim odsjajem, primarne arome s pregršt citrusnog voća i harmoniziranom svježinom mineralnih nijansi i bijelog cvijeća. Na nepcu otkriva srednji intenzitet i koncentraciju cvjetno-voćnih okusa, kremozne teksture, suho, punog i skladnog tijela, uz dugi završetak.

Trenutno nedostupno
SKU
000282
Boca
0,75 l
64,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Iuris
Sorta Sauvignon bijeli
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 12,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Muškatni Silvanac je sauvignon blanc iz ograničene serije proizvodnje od 4500 boca godišnje. Grožđe za ovo vino dolazi iz vinograda prosječne starosti preko 60 godina, jednog od najstarijih vinograda sauvignona u Podunavlju. Vino je suho, uglađeno, elegantno, profinjeno s laganom aromom bazge i limuna. Jedno od onih vina koje s pravom utjelovljuje drevnu ideju po kojoj je vino piće iskupljenja.

Vino slamnatožute boja sa zelenkastim odsjajem, primarne arome s pregršt citrusnog voća i harmoniziranom svježinom mineralnih nijansi i bijelog cvijeća, nakon otvaranja nota brioša, prepečenca i citrusa. Nepce kombinira srednji intenzitet i koncentraciju cvjetno-voćnih okusa, kremozne teksture, suho, punog i skladnog tijela, strukturirano, iznimne harmonije i profinjenosti uz dugi završetak.

Sljubiti s jelima od bijele ribe, peradi, uz laganije tjestenine i rižota; sa zrelim i mekanim sirevima.

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Vinima se nastoji pronositi ideja da je vino svakodnevno piće koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje). U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima.

Iza imena vinarije Iuris stoji Domagoj Klasiček. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Iskustvo i poznavanje tradicionalnog francuskog vinarstva implementirano je u stil i karakter svih Iuris vina. Kao takav, elegantan, ali i moderan stil kojim Iuris vina postižu internacionalni “štih”, nastavit će se i u budućim berbama. Osim vina iz Podunavlja, s potpisom Domagoja Klasičeka dolazi nam linija Jenaro vina iz srednje i južne Dalmacije. Grožđe Plavac Mali s južnih ekspozicija Brača, položaj Smrčeva vala, prerađuje se u obiteljskom podrumu obitelji Bezmalinović Jerka u Nerežišću.