Iuris Tempera 2015

Vino je kupaža četiriju sorti iz sunčane Dalmacije: cabernet sauvignona, merlota, vranca i plavca malog koje su brane u optimalnim uvjetima. Sjajne, tamnocrvene boje. Na nosu arome zrelog, crvenog voća. Bogat, harmoničan okus uz izraženu svježinu i meke tanine.

Trenutno nedostupno
SKU
000848
Boca
0,75 l
77,50 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Iuris
Sorta Kupaža
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Vino je kupaža četiriju sorti iz sunčane Dalmacije: cabernet sauvignona, merlota, vranca i plavca malog koje su brane u optimalnim uvjetima. Vino je macerirano tradicionalnom metodom u starim hrastovim bačvama od 500 l, a odležavano u hrastovim bačvama od 225 l i 500 l tijekom 12 mjeseci. Sjajne, tamnocrvene boje. Na nosu arome zrelog, crvenog voća. Bogat, harmoničan okus uz izraženu svježinu i meke tanine.

Lako će se sljubiti sa šitom paletom mesnih specijaliteta, odrescima te masnijom plavom ribom.

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Vinima se nastoji pronositi ideja da je vino svakodnevno piće koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje). U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima.

Iza imena vinarije Iuris stoji Domagoj Klasiček. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Iskustvo i poznavanje tradicionalnog francuskog vinarstva implementirano je u stil i karakter svih Iuris vina. Kao takav, elegantan, ali i moderan stil kojim Iuris vina postižu internacionalni “štih”, nastavit će se i u budućim berbama. Osim vina iz Podunavlja, s potpisom Domagoja Klasičeka dolazi nam linija Jenaro vina iz srednje i južne Dalmacije. Grožđe Plavac Mali s južnih ekspozicija Brača, položaj Smrčeva vala, prerađuje se u obiteljskom podrumu obitelji Bezmalinović Jerka u Nerežišću.