Josić Graševina Superior Magnum 2017 (1,5L)

Vino prelijepe zelenkastožute boje sa zlatnim refleksijama. U mirisu dominira specifična sortna aroma zelene jabuke te nijansa marelice, na nepcu je vino vrlo skladno, puno, fine mineralnosti te karakterističnog gorkastog srednje dugog završetka. Količina neprovrelog sladora daje vinu slast i punoću okusa, a lijepe kiseline dovoljnu svježinu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
001084
Boca
1,5 l
250,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Graševina
Berba 2017
Boca 1,5 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Vino prelijepe zelenkastožute boje sa zlatnim refleksijama. U mirisu dominira specifična sortna aroma zelene jabuke te nijansa marelice, na nepcu je vino vrlo skladno, puno, fine mineralnosti te karakterističnog gorkastog srednje dugog završetka. Količina neprovrelog sladora daje vinu slast i punoću okusa, a lijepe kiseline dovoljnu svježinu.

Sljubiti s jelima od bijelog mesa ili plemenite riječne ribe, žabljim kracima, mesima s roštilja i ražnjićima od soma.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.