Josić Cabernet Franc 2017

Josićev cabernet franc nekada je bio važna sastavnica njihove crvene kupaže, a već nekoliko godina dolazi i samostalno kao monosortna etiketa. Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti. Ovaj nefiltrirani cabernet franc nedvojbeno ima potencijal za daljnje odležavanje obzirom na godinu berbe koja se organoleptički gotovo ne uočava.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001061
Boca
0,75 l
169,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Cabernet Franc
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Josićev cabernet franc nekada je bio važna sastavnica njihove crvene kupaže, a već nekoliko godina dolazi i samostalno kao monosortna etiketa. Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti. Ovaj nefiltrirani cabernet franc nedvojbeno ima potencijal za daljnje odležavanje obzirom na godinu berbe koja se organoleptički gotovo ne uočava.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.