Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Josić Cabernet Franc 2019

Josićev cabernet franc nekada je bio važna sastavnica njihove crvene kupaže, a već nekoliko godina dolazi i samostalno kao monosortna etiketa. Vino je duboke granitno-crvene boje, voćne aromatike na plavu šljivu, začine i vaniliju, a dozrijeva dijelom u novom, a dijelom u starom bariqueu. Baranjski štih osjeti se u značajnijem udjelu alkohola i naglašenoj vinskoj slasti. Ovaj nefiltrirani cabernet franc nedvojbeno ima potencijal za daljnje odležavanje obzirom na godinu berbe koja se organoleptički gotovo ne uočava.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Boca
0,75 l
SKU
001061
25,95 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Cabernet Franc
Berba 2019
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Vinski praznik: Obilježavanje Dana cabernet franca Vinski praznik: Obilježavanje Dana cabernet franca Svake se godine 4. prosinca obilježava Dan cabernet franca. O ulozi i veličini ove sorte govori činjenica da je među sortama koje imaju svoj dan u vinskom kalendaru. U nastavku Vam donosimo zanimljivosti o cabernet francu, sorti koja se ističe svojom jedinstvenošću i bogatstvom aroma.
  2. Bilješke kušanja: degustacija odabranih vina Josić Bilješke kušanja: degustacija odabranih vina Josić Kvaliteta vina vinarije Josić nastaje od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Mi smo imali izuzetnu priliku upoznati se s novitetima vinarije i kušati njihova ponajbolja vina u sklopu druženja kojega je moderirao Željko Garmaz, 12. svibnja u ugodnom interijeru vinoteke Vinite.

Ovaj cabernet franc će dobro pratitii srednje pečene odreske od crvenog mesa kao i zrele tvrde sireve. Onima sklonijima eksperimentiranju vjerojatno će se svidjeti i sljubljivanje s tamnom čokoladom ili pralinama uz džemasto crno šumsko voće.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.