Josić Cabernet Sauvignon 2017

Svježi vinski uradak popularne vinarije Josić donosi naglašenu voćnost vješto ukroćenog cabernet sauvignona izraženih aroma crnog bobičastog voća, crnog ribiza i kupine koja se razvija uz mirise začina, dima i kože. Gusto, bogato i slasno vino, finog, dugog trajanja, odaje dojam puno zrelijeg vina nego što godina berbe kazuje.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001013
Boca
0,75 l
169,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Cabernet Sauvignon
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14.0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Bilješke kušanja: Degustacije vinarije Josić Bilješke kušanja: Degustacije vinarije Josić Ovoga puta imali smo priliku ugostiti jednog od najpopularnijih vinara istočne Hrvatske, a i same vinoteke, vinariju Josić. Vođena degustacija enologa Igora Deaka i agronoma Libora Cahe napunila je vinoteku, a imali smo prilike kušati čak 10 etiketa raznolikog sortimenta.
  2. Degustacija vina vinarije Josić Degustacija vina vinarije Josić Znamo koliko volite degustacije u našem vinskom podrumu, stoga smo vam odlučili pripremiti još jednu.

Svježi vinski uradak popularne vinarije Josić donosi naglašenu voćnost vješto ukroćenog cabernet sauvignona izraženih aroma crnog bobičastog voća, crnog ribiza i kupine koja se razvija uz mirise začina, dima i kože. Gusto, bogato i slasno vino, finog, dugog trajanja, odaje dojam puno zrelijeg vina nego što godina berbe kazuje.

Sljubiti uz tamna mesa, snažnije odreske, divljač i zrele sireve.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.