Josić Graševina Superior 2018

Vino prelijepe zelenkastožute boje sa zlatnim refleksijama. U mirisu dominira specifična sortna aroma zelene jabuke te nijansa marelice, na nepcu je vino vrlo skladno, puno, fine mineralnosti te karakterističnog gorkastog srednje dugog završetka. Količina neprovrelog sladora (4 g/L) daje vinu slast i punoću okusa, a lijepe kiseline dovoljnu svježinu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000503
Boca
0,75 l
79,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Graševina
Berba 2018
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Bilješke kušanja: Degustacije vinarije Josić Bilješke kušanja: Degustacije vinarije Josić Ovoga puta imali smo priliku ugostiti jednog od najpopularnijih vinara istočne Hrvatske, a i same vinoteke, vinariju Josić. Vođena degustacija enologa Igora Deaka i agronoma Libora Cahe napunila je vinoteku, a imali smo prilike kušati čak 10 etiketa raznolikog sortimenta.
  2. Koje vino sljubiti uz uskršnji (do)ručak? Koje vino sljubiti uz uskršnji (do)ručak? Blagdan Uskrsa najznačajniji je kršćanski događaj, a uz iznimnu religioznu komponentu u Hrvatskoj se tradicionalno obilježava uz bogatu uskršnju trpezu. Iako svako podneblje ima svoje specifičnosti, uobičajeno se za Uskrs blaguje šunka, kuhana jaja, mladi sirevi i luk te različite salate. Kako odabrati idealno vino za ovakvo bogat obrok?
  3. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koja zauzima više od 60% ukupnih površina vinove loze kontinentalne Hrvatske. Postoje brojne polemike iz koje zemlje izvorno potječe, ali je u Hrvatskoj pronašla je svoju drugu domov

Vino prelijepe zelenkastožute boje sa zlatnim refleksijama. U mirisu dominira specifična sortna aroma zelene jabuke te nijansa marelice, na nepcu je vino vrlo skladno, puno, fine mineralnosti te karakterističnog gorkastog srednje dugog završetka. Količina neprovrelog sladora (4 g/L) daje vinu slast i punoću okusa, a lijepe kiseline dovoljnu svježinu.

Sljubiti s jelima od bijelog mesa ili plemenite riječne ribe, žabljim kracima, mesima s roštilja i ražnjićima od soma.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.