Kabola Malvazija 2019

Vino je lijepe zelenkasto žute boje, kristalno bistro i djelomično gusto. Na nosu se osjeća miris cvijeta bagrema, nota svježe jabuke i korice limete. Djelomično je mekano, no s druge strane ima finu svježinu te ugodnu mineralnost kao i srednje tijelo. U izvrsnom je balansu, s izraženom intenzivnošću okusa i finom trajnošću. Vrlo ukusno , harmonično i pitko.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000692
Boca
0,75 l
74,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Kabola
Sorta Malvazija istarska
Berba 2019
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Istra
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: Boškinac, Galić i Kabola.

Vino je lijepe zelenkasto žute boje, kristalno bistro i djelomično gusto. Na nosu se osjeća miris cvijeta bagrema, nota svježe jabuke i korice limete. Djelomično je mekano, no s druge strane ima finu svježinu te ugodnu mineralnost kao i srednje tijelo. U izvrsnom je balansu, s izraženom intenzivnošću okusa i finom trajnošću. Vrlo ukusno , harmonično i pitko.

Preporučujemo sljubiti s pršutom, rižotom sa škampima ili tjesteninom s tartufima.

Kabola se može pronaći na sjeverozapadu istarskog poluotoka, na 275 m nadmorske visine. Vinogradi su smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici naše vinarije na lokaciji Kanedolo kod Momjana. Zemlja je uglavnom glinena i bogata laporom što vinima daje posebne značajke. Marljivim radom u vinogradu dobivaju grožđe koje je prava slika tog kraja i podneblja. 

Vino iz amfora kruna je truda vinarije Kabola, a za savršenstvo koje pružaju aduti - istarska malvazija i teran, mogu biti zahvalni prirodi i zemlji koja ih okružuje. Za svoja vina kažu kako su posebna jer njihovo grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama ili amforama dobiva uistinu posebne note

Dodatni preporučeni proizvodi