Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Kabola Muškat Momjanski 2021

Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Miris je razigran i lepršav, na prvo mirisanje dominira cvjetna nota, koju sijedi nota sočne nektarine. Djelomično je toplo i mekano, a s druge strane ima lijepu svježinu i vrlo je ukusno sa srednjim tijelom. Ima dobru ravnotežu, intenzivnost okusa je izražena, a trajnost je trajna. Vrlo ukusno i harmonično.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Boca
0,75 l
SKU
000694
14,50 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Kabola
Sorta Muškat
Berba 2021
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador poluslatko
Alkohol 12,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Istra
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Kabola Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Kabola Dana 27. listopada imali smo priliku ugostiti Marina Markežića, jednog od najboljih istarskih vinara koji je od svoje vinske priče napravio nešto najbolje što Istra nudi, a za što redovito dobiva i najveća svjetska priznanja. Željko Garmaz je moderirao još jednu u nizu zanimljivu vinsku večer, bogatu vrhunskim vinskim kapljicama .
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola U najavi za gostovanje Marina Markežića bilo bi dovoljno napisati samo – Kabola. Jer, ovaj bivši ponajbolji istarski ugostitelj i od svoje vinske priče napravio je nešto najbolje što Istra nudi, a za što redovito dobiva i najveća svjetska priznanja.
  3. Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: Boškinac, Galić i Kabola.

Kabola se može pronaći na sjeverozapadu istarskog poluotoka, na 275 m nadmorske visine. Vinogradi su smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici naše vinarije na lokaciji Kanedolo kod Momjana. Zemlja je uglavnom glinena i bogata laporom što vinima daje posebne značajke. Marljivim radom u vinogradu dobivaju grožđe koje je prava slika tog kraja i podneblja. 

Vino iz amfora kruna je truda vinarije Kabola, a za savršenstvo koje pružaju aduti - istarska malvazija i teran, mogu biti zahvalni prirodi i zemlji koja ih okružuje. Za svoja vina kažu kako su posebna jer njihovo grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama ili amforama dobiva uistinu posebne note