Kalazić Cabernet Sauvignon 2008 Kasna berba

Baranjski cabernet sauvignon u izvedbi kasne berbe je prava poslastica. Ovo je desertno vino za pamćenje, elegantnih aroma suhog voća, punog okusa, harmonično i prepoznatljivo, nedvojbeno unikatno vino regije.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000436
Boca
0,5 l
300,00kn 39,82 € 1€=7.5345kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Kalazić
Sorta Cabernet Sauvignon
Berba 2008
Boca 0,5 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador poluslatko
Alkohol 15,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Slavko Kalazić, najznačajniji baranjski vinar Vinske priče u Vinoteci Vinita: Slavko Kalazić, najznačajniji baranjski vinar Slavko Kalazić jedinstvena je pojava na hrvatskoj vinskoj sceni. Kad se retroaktivno raščlane Slavkove vinske porođajne muke, narastanje njegove vinske priče na razinu jedne od najboljih hrvatskih vinarija moglo bi se na fakultetima ekonomije i vinarstva proučavati kao svojevrsni „case study“ pobjede upornosti, ideje, improvizacije i – beskrajne količine ludosti.
  2. Što je tako posebno kod stare vinove loze? Što je tako posebno kod stare vinove loze? Vinova loza kao biljka penjačica poznata je još i kao loza, trs ili vinski trs. Njezini su listovi različitih oblika, ali i različite zelene boje što ovisi o samoj vrsti vinove loze. Stare vinove loze pak imaju mnogo toga za ponuditi vinskome svijetu, međutim su vrlo često pogrešno shvaćene.
  3. Preporučena predikatna vina Preporučena predikatna vina Predikatna vina su ona vina koja u iznimnim godinama te u posebnim uvjetima dozrijevanja, načina berbe i prerade postižu posebnu kakvoću. Proizvodnja tih vrhunskih vina moguća je samo od grožđa proizvedenog na izuzetno specifičnim položajima te za pojedine sorte.  

Baranjski cabernet sauvignon u izvedbi kasne berbe je prava poslastica. Ovo je desertno vino za pamćenje, elegantnih aroma suhog voća, punog okusa, harmonično i prepoznatljivo, nedvojbeno unikatno vino regije.

Uživati u vinu kao samostalni desert ili uz zavodljive slastice od čokolade i bobičastog voća.

Vinogradi vinarije Kalazić nalaze se na Banovom brdu (Banskoj kosi), na samom sjeveroistoku Baranje, u neposrednoj blizini moćnog Dunava koji značajno utječe na mikroklimu stvarajući s pjeskovitim tlom idealne uvjete za proizvodnju zdravog i kvalitetnog grožđa kao osnovice za dobivanje vrhunskih vina. Zanimljivo je i da je naziv Baranja u izravnoj vezi s vinom. U prijevodu s mađarskog to znači: vinska majka. Ovo je jedinstven slučaj da je regija dobila naziv po vinu, a ne obrnuto. Vinarija Kalazić ima 102 tisuće trsova vinove loze sađenih 2004. i 2005. godine koji su sada u punom rodu. Proizvodnja je unazad nekoliko godina isključivo ekološka na svim površinama od ukupno 16,5 Ha. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može i doživjeti u natočenoj čaši. O kvaliteti vina govori preko 50 osvojenih zlatnih medalja u zemlji i inozemstvu.
Dodatni preporučeni proizvodi