Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Kalazić Graševina 2020 Izborna berba bobica

Posebna graševina, vino izborne berbe bobica je vrlo lijepog i bogatog mirisa neobično istaknute mineralnosti, podržane snažnim notama livadnog cvijeća i bagrema. Okus mu je sladak i sirupast, vrlo zrela karaktera s pojačanim medenim notama blago izmiješan s aromom dunje i kruške. I u mirisu i u okusu jako je lijepo spojena zrelost sa živahnošću. Retrookus je postojan, blago pikantan i fino gorkast.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Boca
0,75 l
SKU
000342
22,50 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Kalazić
Sorta Graševina
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador poluslatko
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Slavko Kalazić, najznačajniji baranjski vinar Vinske priče u Vinoteci Vinita: Slavko Kalazić, najznačajniji baranjski vinar Slavko Kalazić jedinstvena je pojava na hrvatskoj vinskoj sceni. Kad se retroaktivno raščlane Slavkove vinske porođajne muke, narastanje njegove vinske priče na razinu jedne od najboljih hrvatskih vinarija moglo bi se na fakultetima ekonomije i vinarstva proučavati kao svojevrsni „case study“ pobjede upornosti, ideje, improvizacije i – beskrajne količine ludosti.

Sljubiti uz slatke deserte, kremaste kolače s orašastim plodovima ili uz snažne zrele sireve.

Vinogradi vinarije Kalazić nalaze se na Banovom brdu (Banskoj kosi), na samom sjeveroistoku Baranje, u neposrednoj blizini moćnog Dunava koji značajno utječe na mikroklimu stvarajući s pjeskovitim tlom idealne uvjete za proizvodnju zdravog i kvalitetnog grožđa kao osnovice za dobivanje vrhunskih vina. Zanimljivo je i da je naziv Baranja u izravnoj vezi s vinom. U prijevodu s mađarskog to znači: vinska majka. Ovo je jedinstven slučaj da je regija dobila naziv po vinu, a ne obrnuto. Vinarija Kalazić ima 102 tisuće trsova vinove loze sađenih 2004. i 2005. godine koji su sada u punom rodu. Proizvodnja je unazad nekoliko godina isključivo ekološka na svim površinama od ukupno 16,5 Ha. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može i doživjeti u natočenoj čaši. O kvaliteti vina govori preko 50 osvojenih zlatnih medalja u zemlji i inozemstvu.