Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Kalazić Pinot Gris Premium 2018

Pinot Gris vinarije Kalazić najrecentnije je vino u premium liniji koje na tragu svojih prethodnika već i etiketom sugerira kako je zamišljeno kao gastronomsko vino. Ovaj pinot sivi dvije godine odležava u slavonskom hrastu. Vino je uljne teksture i zlatnožute boje te aromatski snažno asocira na zrelo voće, jabuke, kruške i dunje, s nijansom kandiranog voća. U ustima je toplo i meko, bogato i snažno, ali i dalje jako pitko, s vrlo dugim trajanjem. Kategorizirano je kao suho, iako puno vinske slasti.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Ograničena količina
Boca
0,75 l
SKU
001236
22,50 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Kalazić
Sorta Pinot sivi
Berba 2018
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Uskršnje veselje: Savršen izbor vina za vaša obiteljska okupljanja Uskršnje veselje: Savršen izbor vina za vaša obiteljska okupljanja Uskrs je u Hrvatskoj izuzetno važan blagdan s izraženim vjerskim aspektom, a uobičajeno ga je proslaviti raskošnom uskršnjom gozbom. Iako servirana jela mogu varirati ovisno o regiji, ukusni obrok se najčešće sastoji od šunke, kuhanih jaja, mladih sireva, luka i raznih salata. Odabir savršenog vina koje će nadopuniti bogate obroke ponekad može biti izazov. U nastavku možete pronaći vina koja se savršeno sljubljuju sa svim uskršnjim jelima.
Poslužiti uz gulaš od zeca, pečenog kunića, fazana u umaku ili prepelice na lovački.
Vinogradi vinarije Kalazić nalaze se na Banovom brdu (Banskoj kosi), na samom sjeveroistoku Baranje, u neposrednoj blizini moćnog Dunava koji značajno utječe na mikroklimu stvarajući s pjeskovitim tlom idealne uvjete za proizvodnju zdravog i kvalitetnog grožđa kao osnovice za dobivanje vrhunskih vina. Zanimljivo je i da je naziv Baranja u izravnoj vezi s vinom. U prijevodu s mađarskog to znači: vinska majka. Ovo je jedinstven slučaj da je regija dobila naziv po vinu, a ne obrnuto. Vinarija Kalazić ima 102 tisuće trsova vinove loze sađenih 2004. i 2005. godine koji su sada u punom rodu. Proizvodnja je unazad nekoliko godina isključivo ekološka na svim površinama od ukupno 16,5 Ha. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može i doživjeti u natočenoj čaši. O kvaliteti vina govori preko 50 osvojenih zlatnih medalja u zemlji i inozemstvu.
Dodatni preporučeni proizvodi