Kalazić Traminac Silver 2018

Kalazićev traminac iz Silver linije proizvoda vino je zlatnožute boje, sortnih mirisnih asocijacija gdje dominiraju cvjetne i travnate note, a sekundarno i mirisi zrelog voća. Okusne senzacije otkivaju slast polusuhe izvedbe, finu voćnost, balansirane alkohole uz naznaku mineralnosti.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000974
Boca
0,75 l
59,98 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Kalazić
Sorta Traminac
Berba 2018
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Kalazićev traminac iz Silver linije proizvoda vino je zlatnožute boje, sortnih mirisnih asocijacija gdje dominiraju cvjetne i travnate note, a sekundarno i mirisi zrelog voća. Okusne senzacije otkivaju slast suhe izvedbe, finu voćnost, balansirane alkohole uz naznaku mineralnosti.

Sljubiti uz jela s izraženom sirnom komponentom poput sirnica, štrudli i gibanica, ali i s začinjenijim jelima azijske kuhinje.
Vinogradi vinarije Kalazić nalaze se na Banovom brdu (Banskoj kosi), na samom sjeveroistoku Baranje, u neposrednoj blizini moćnog Dunava koji značajno utječe na mikroklimu stvarajući s pjeskovitim tlom idealne uvjete za proizvodnju zdravog i kvalitetnog grožđa kao osnovice za dobivanje vrhunskih vina. Zanimljivo je i da je naziv Baranja u izravnoj vezi s vinom. U prijevodu s mađarskog to znači: vinska majka. Ovo je jedinstven slučaj da je regija dobila naziv po vinu, a ne obrnuto. Vinarija Kalazić ima 102 tisuće trsova vinove loze sađenih 2004. i 2005. godine koji su sada u punom rodu. Proizvodnja je unazad nekoliko godina isključivo ekološka na svim površinama od ukupno 16,5 Ha. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može i doživjeti u natočenoj čaši. O kvaliteti vina govori preko 50 osvojenih zlatnih medalja u zemlji i inozemstvu.