Korlat Cabernet Sauvignon Supreme 2012

Intenzivno vino s jakom aromatičnom kompleksnošću i osobnošću otkriva ugodne note kupina, borovnica i crnog ribizla, lijepo uklopljene u kavu i tamnu čokoladu, koje su dio aromatičnog potencijala, a dijelom i zbog starenja u barrique bačvama. Cabernet Sauvignon Supreme je impresivan, topal, ali svjež, dobro uravnotežen, s dugim potencijalom starenja i u zrelom stanju za konzumaciju.

Trenutno nedostupno
SKU
000912
Boca
0,75 l
169,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Korlat
Sorta Cabernet Sauvignon
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Sjeverna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Osim 4 nova vinara koja dolaze iz vinske podregije Srednje i Južne Dalmacije o kojima smo nešto više rekli u prošlom blogu, svoju smo ponudu obogatili i ponudom vrhunskih te limitiranih etiketa vinarija Antunović, Korlat i Matošević. U nastavku pročitajte ponešto o vinarijama te pogledajte novitete. 

Intenzivno vino s jakom aromatičnom kompleksnošću i osobnošću otkriva ugodne note kupina, borovnica i crnog ribizla, lijepo uklopljene u kavu i tamnu čokoladu, koje su dio aromatičnog potencijala, a dijelom i zbog starenja u barrique bačvama. Cabernet Sauvignon Supreme je impresivan, topal, ali svjež, dobro uravnotežen, s dugim potencijalom starenja i u zrelom stanju za konzumaciju.

Ohlađen na 16-18°C idealno se slaže uz ljuta jela s chilijem, začinjenijom piletinom, patkom, janjetinom i pršutom.

Korlat je naziv posebne linije vina vinarije Benkovac u sklopu Badela 1862. Samo ime dolazi od povijesnog grada hrvatskih kneževa Korlatovića. Striktno ograničeni broj etiketa ovog izdvojenog dijela vinarije nazivaju vinima s kamena. Temeljnu liniju čine 3 etikete internacionalnih sorti - cabernet sauvignon, merlot i syrah. Specifične karakteristike ovih vina odraz su jakog sunca i jakih vjetrova te kamenitog škrtog tla benkovačko-stankovačkog vinogorja. Brojna odličja koje su vina ove linije osvojila već u prvim godinama dokaz su vinske izvrsnosti, a podjednaku nakonost ove etikete uživaju od strane krajnjih potrošača.