Korlat Merlot 2016

Vino sjajne, tamnocrvene boje, odležano i njegovano u hrastovim bačvama. Snažne je i bogate strukture, obogaćeno aromama trešnje i maline te dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama. Dugotrajanog je i bogatog okusa. Korlat Merlot dobitnik je mnogobrojnih priznanja te zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na vinskim izložbama diljem svijeta.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000744
Boca
0,75 l
99,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Korlat
Sorta Merlot
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Sjeverna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Korlat i vinoteka Vinita nagrađuju Korlat i vinoteka Vinita nagrađuju Korlat je posebna linija vina vinarije Benkovac u sklopu Badela 1862. Striktno ograničeni broj etiketa ovog izdvojenog dijela vinarije nazivaju vinima s kamena. Temeljnu liniju čine internacionalne sorte: cabernet sauvignon, merlot i syrah, a brojna odličja koje su ova vina osvojila već u ranim godinama - dokaz su vinske izvrsnosti.

Vino sjajne, tamnocrvene boje, odležano i njegovano u hrastovim bačvama. Snažne je i bogate strukture, obogaćeno aromama trešnje i maline te dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama. Dugotrajanog je i bogatog okusa. Korlat Merlot dobitnik je mnogobrojnih priznanja te zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na vinskim izložbama diljem svijeta.

Poslužuje se uz profinjeni zreli sir, plemenitu ribu s gradela, svinjske kotlete, steakove, tuna steakove, janjeće kotlete, divljač, ali i deserte od tamne čokolade.

Korlat je naziv posebne linije vina vinarije Benkovac u sklopu Badela 1862. Samo ime dolazi od povijesnog grada hrvatskih kneževa Korlatovića. Striktno ograničeni broj etiketa ovog izdvojenog dijela vinarije nazivaju vinima s kamena. Temeljnu liniju čine 3 etikete internacionalnih sorti - cabernet sauvignon, merlot i syrah. Specifične karakteristike ovih vina odraz su jakog sunca i jakih vjetrova te kamenitog škrtog tla benkovačko-stankovačkog vinogorja. Brojna odličja koje su vina ove linije osvojila već u prvim godinama dokaz su vinske izvrsnosti, a podjednaku nakonost ove etikete uživaju od strane krajnjih potrošača.