Korlat Syrah Supreme 2012

Pikantni i intezivni bouquet, upotpunjen notom zrelih crnih bobica. Dobiven je od sortnih karakteristika te dodatnim njegovanjem i sazrijevanjem u barrique bačvama. Snažna aromatična složenost pridonijela je glatkom, bogatom i dobro uravnoteženom okusu. U zrelom je stanju za konzumaciju i uživanje s dugim potencijalom starenja.

Trenutno nedostupno
SKU
000913
Boca
0,75 l
169,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Korlat
Sorta Syrah
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14.0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Sjeverna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Osim 4 nova vinara koja dolaze iz vinske podregije Srednje i Južne Dalmacije o kojima smo nešto više rekli u prošlom blogu, svoju smo ponudu obogatili i ponudom vrhunskih te limitiranih etiketa vinarija Antunović, Korlat i Matošević. U nastavku pročitajte ponešto o vinarijama te pogledajte novitete. 

Pikantni i intezivni bouquet, upotpunjen notom zrelih crnih bobica. Dobiven je od sortnih karakteristika te dodatnim njegovanjem i sazrijevanjem u barrique bačvama. Snažna aromatična složenost pridonijela je glatkom, bogatom i dobro uravnoteženom okusu. U zrelom je stanju za konzumaciju i uživanje s dugim potencijalom starenja.


Ohlađen na 16-18°C idealno se slaže sa janjećim kotletima, jačom i začinjenom hranom, te „egzotičnim jelima“, divljači i tvrdim ovčjim sirom.

Korlat je naziv posebne linije vina vinarije Benkovac u sklopu Badela 1862. Samo ime dolazi od povijesnog grada hrvatskih kneževa Korlatovića. Striktno ograničeni broj etiketa ovog izdvojenog dijela vinarije nazivaju vinima s kamena. Temeljnu liniju čine 3 etikete internacionalnih sorti - cabernet sauvignon, merlot i syrah. Specifične karakteristike ovih vina odraz su jakog sunca i jakih vjetrova te kamenitog škrtog tla benkovačko-stankovačkog vinogorja. Brojna odličja koje su vina ove linije osvojila već u prvim godinama dokaz su vinske izvrsnosti, a podjednaku nakonost ove etikete uživaju od strane krajnjih potrošača.