Krauthaker Graševina 2020 Kasna berba

Kasna berba Krauthakerove graševine elegantna je poluslatka izvedba ove svestrane sorte s toliko različitih izričaja. Vino je zlatnožute isijavajuće boje, izražene voćne aromatike koja upućuje na zrelu marelicu, kandirano voće i laganu medenu notu. Na nepcu vino je slojevito, traži svoje vrijeme razvijanja dok otkriva voćnost, začinske nijanse i natruhu botritisa.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

SKU
000928
Boca
0,75 l
14,50 € 109,25 kn 1 € = 7.53450 kn
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Krauthaker
Sorta Graševina
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador poluslatko
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. 3 Krauthakerova vina za blagdansko sljubljivanje uz poseban popust 3 Krauthakerova vina za blagdansko sljubljivanje uz poseban popust Raskošni blagdanski stol, ukrašene pisanice u košaricama, mir i tradicija. Sve to asocira nas na uskršnji (do)ručak, na uskršnju nedjelju. Bliži se još jedan blagdan Uskrsa, a s njime i tradicionalno okupljanje obitelji u ugodnosti doma s velikom gozbom na stolu. U nastavku možete pronaći naše preporuke vina koja se izvrsno sljubljuju sa svim uskršnjim jelima, a koja također možete pronaći na prigodnom blagdanskom popustu u razdoblju od 18.0

Kasna berba Krauthakerove graševine elegantna je poluslatka izvedba ove svestrane sorte s toliko različitih izričaja. Vino je zlatnožute isijavajuće boje, izražene voćne aromatike koja upućuje na zrelu marelicu, kandirano voće i laganu medenu notu. Na nepcu vino je slojevito, traži svoje vrijeme razvijanja dok otkriva voćnost, začinske nijanse i natruhu botritisa. Za pretpostaviti je da će se vino značajno razvijati tijekom odležavanja u boci.

Uživati u vinu samostalno ili uz nježno zaslađene voćne ili sirne deserte.

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Pri osnutku vinarija je u posjedu imala 1 hektar nasada vinove loze, a 2010. godine površine pod vlastitim nasadima iznose 32 hektara. Još 68 hektara ugovoreno je kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.

U podrumu se njeguju i dozrijevaju vina svih berbi – od kasne do izborne berbe prosušenih bobica. Zahvaljujući očuvanoj prirodi, pogodnoj klimi i podneblju, a nadasve kvalitetnoj zemlji na kojoj se uz autohtonu graševinu uzgajaju i poznate svjetske sorte grožđa – ukupno 25 različitih etiketa vina. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističemo uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Kvalitetu i uspješnost naših vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

Dodatni preporučeni proizvodi