Krauthaker Graševina 2019 Kasna berba

Kasna berba Krauthakerove graševine elegantna je poluslatka izvedba ove svestrane sorte s toliko različitih izričaja. Vino je zlatnožute isijavajuće boje, izražene voćne aromatike koja upućuje na zrelu marelicu, kandirano voće i laganu medenu notu. Na nepcu vino je slojevito, traži svoje vrijeme razvijanja dok otkriva voćnost, začinske nijanse i natruhu botritisa.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000928
Boca
0,75 l
79,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Krauthaker
Sorta Graševina
Berba 2019
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador poluslatko
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Kasna berba Krauthakerove graševine elegantna je poluslatka izvedba ove svestrane sorte s toliko različitih izričaja. Vino je zlatnožute isijavajuće boje, izražene voćne aromatike koja upućuje na zrelu marelicu, kandirano voće i laganu medenu notu. Na nepcu vino je slojevito, traži svoje vrijeme razvijanja dok otkriva voćnost, začinske nijanse i natruhu botritisa. Za pretpostaviti je da će se vino značajno razvijati tijekom odležavanja u boci.

Uživati u vinu samostalno ili uz nježno zaslađene voćne ili sirne deserte.

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Pri osnutku vinarija je u posjedu imala 1 hektar nasada vinove loze, a 2010. godine površine pod vlastitim nasadima iznose 32 hektara. Još 68 hektara ugovoreno je kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.

U podrumu se njeguju i dozrijevaju vina svih berbi – od kasne do izborne berbe prosušenih bobica. Zahvaljujući očuvanoj prirodi, pogodnoj klimi i podneblju, a nadasve kvalitetnoj zemlji na kojoj se uz autohtonu graševinu uzgajaju i poznate svjetske sorte grožđa – ukupno 25 različitih etiketa vina. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističemo uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Kvalitetu i uspješnost naših vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.