Kutjevo Maximo Brut 2017

Prvi hrvatski pjenušac kreiran u potpunosti od graševine šampanjskom metodom je svježeg i bogatog okusa, čistih minerala i finih perlica. Raskošnijeg je mirisa, na dozrelu jabuku te blažu cvjetnu komponentu. Za ekspedicijski liker koristi se graševina ledene berbe.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000631
Boca
0,75 l
64,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Kutjevo
Sorta Graševina
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador Brut
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Pjenušavo ljetno osvježenje Pjenušavo ljetno osvježenje Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučamo još 2 pjenušava vina za idealno ljetno temperiranje.
  2. Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Vinarija Kutjevo predstavila je novu berbu i nekoliko noviteta u svojoj vinskoj ponudi. Uz nekoliko dobrih starih znanaca besprijekorne vinske kvalitete, donosimo 2 nove etikete iz linije Maximo.

Prvi hrvatski pjenušac kreiran u potpunosti od graševine šampanjskom metodom je svježeg i bogatog okusa, čistih minerala i finih perlica. Raskošnijeg je mirisa, na dozrelu jabuku te blažu cvjetnu komponentu. Za ekspedicijski liker koristi se graševina ledene berbe.

Piti ohlađen na 6 °C iz manjih uskih čaša, uz plodove mora, te uz voćne slastice.

Vinogradarska djelatnost u Kutjevu ima najdužu pisanu povijest i tradiciju od gotovo 800 godina. Mijenjali su se osvajači i vlasnici podruma, no vinska tradicija podruma i kutjevačkog kraja uspjela se sačuvati. 2003. g. nakon privatizacije vinarstvo u Kutjevu doživljava novi zamah, sade se novi hektari vinograda i ozbiljnije nastupa na međunarodnom tržištu. Visoko kvalitetni sortiment proizvodnje grožđa, omogućava i proizvodnju poznatih kutjevačkih vina visoke kvalitete, o čemu svjedoče brojne medalje i priznanja dobivena na sajmovima i izložbama u zemlji i svijetu.

Kutjevo i kutjevačka vina postala su jedan su od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture. Kutjevo se u prvom redu ističe svojom graševinom koju rade u nekoliko varijanti, od svježih i mineralnih, preko pjenušca od graševine pa do predikatnih vina. Uz dominatnu graševinu, zastupljeni su i pinot sivi, chardonnay, traminac, pinot crni i druge sorte.

Dodatni preporučeni proizvodi