Matošević Grimalda bijelo 2016

Kupaža tri bijele sorte – chardonnay, malvazija i sauvignon bijeli u omjerima 50/25/25. Grožđe vrlo kompleksno zbog malih prinosa, do 1 kg po trsu. Brza prerada bez maceracije, uz fermentaciju i odležavanje u bačvicama od francuskog hrasta allier/troncais 12 mjeseci, uz povremeno mješanje taloga. Nakon odležavanja u bačvicama, traži još odležavanja u inoksu i boci. Naglašene mineralnosti te vrlo duge trajnosti u ustima.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000962
Boca
0,75 l
129,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Matošević
Sorta Kupaža
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Istra
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke Osim 4 nova vinara koja dolaze iz vinske podregije Srednje i Južne Dalmacije o kojima smo nešto više rekli u prošlom blogu, svoju smo ponudu obogatili i ponudom vrhunskih te limitiranih etiketa vinarija Antunović, Korlat i Matošević. U nastavku pročitajte ponešto o vinarijama te pogledajte novitete. 

Kupaža tri bijele sorte – chardonnay, malvazija i sauvignon bijeli u omjerima 50/25/25. Grožđe vrlo kompleksno zbog malih prinosa, do 1 kg po trsu. Brza prerada bez maceracije, uz fermentaciju i odležavanje u bačvicama od francuskog hrasta allier/troncais 12 mjeseci, uz povremeno mješanje taloga. Nakon odležavanja u bačvicama, traži još odležavanja u inoksu i boci. Naglašene mineralnosti te vrlo duge trajnosti u ustima.

Na samo nekoliko minuta vožnje od Limskog kanala nalazi se jedna od najpoznatijih istarskih i hrvatskih vinarija, Vinarija Matošević. Priča ove vinarije ne počinje tradicionalno, bajkom u kojoj su predci skromno započeli, a generacije predano nastavljale tradiciju. Proizvodnja vina u vinariji vlasnika Ivice Matoševića započela je iz čiste strasti prije nešto više od 15 godina, a danas istu smatra avanturom u koju se usudio pravilima i zakonitostima dodati srce. Krenuli su tamo gdje ih je zatekao san, uvjereni da mogu napraviti savršeni kraj koji drugi mogu pronaći u čaši njihova vina.