Misna vina Traminac 2009 Ledeno vino

Posebno vino dobiveno od smrznutih bobica grožđa, ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima, za vrijeme najhladnijih zimskih dana kada se bobice beru i prerađuju u smrznutom stanju. Vino je iznimne kakvoće, zlatnožute do jantarne boje. Miris izražava medne note, a okus asocira na datulje, suhe marelice i botritis. Okus je pun, harmoničan i bogat. Vino je odlikovano najprestižnijim odličjem (Best in show) na natjecanju Decanter (DWWA) 2012. godine.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000318
Boca
0,375 l
86,26 € 649,94 kn 1 € = 7.53450 kn
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Misna vina
Sorta Traminac
Berba 2009
Boca 0,375 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador slatko
Alkohol 9,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Đakovo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. 5 najskupljih vina na svijetu 5 najskupljih vina na svijetu Kvalitetna vinova loza kao i pogodni vremenski uvjeti doprinose kompleksnom i pomalo zamršenom procesu nastajanja savršenih vinskih kapljica. Stoga, vrhunsko vino može dovesti do stanja euforije za svako pojedinačno nepce.
  2. Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku! Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku! Nakon vizionarskog početka prije tri godine, ali i dvogodišnjeg provlačenja uzrokovanog izazovima globalne epidemije koronavirusa, organizatori Festivala traminca uzbuđeno najavljuju kako će isti 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje.
  3. 6 muzeja vina koja ćete poželjeti staviti na svoju listu želja 6 muzeja vina koja ćete poželjeti staviti na svoju listu želja Ljeto još nije gotovo, pa tako niti razna putovanja i avanture koje sa sobom donose otkrivanje novih mjesta, gastronomskih specijaliteta i kulturnih ustanova. Ukoliko uskoro negdje putujete, a pri tome ste željni posjeta nešto drugačijih muzeja, za Vas imamo idealan turistički popis. Za Vas smo priredili kratke, no dovoljno intrigante opise 6 muzeja vina koje vrijedi posjetiti ukoliko se pronađete u nekoj od navedenih zemalja.

Posebno slatko vino dobiveno od smrznutih bobica grožđa, ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima, za vrijeme najhladnijih zimskih dana kada se bobice beru i prerađuju u smrznutom stanju. Vino je iznimne kakvoće, zlatnožute do jantarne boje. Miris izražava medne note, a okus asocira na datulje i suhe marelice te plemenite plijesni karakteristične za predikatna vina. Okus je pun, harmoničan, senzualan, bogat. Izniman potencijal za odležavanje. Vino je odlikovano najprestižnijim odličjem (Best in show) na natjecanju Decanter (DWWA) 2012. godine.

Uživati samostalno u posebnim prigodama ili poslužiti nakon deserta kao veliko organoleptičko finale iznimnih gastroenoloških doživljaja.

Povijest misnih vina datira još iz 13. stoljeća kada se bosanski biskup Ponsa i Bosanska biskupija seli u Đakovo. Vinarija Misna vina je formalno osnovana 2006. godine izjavom tada dijecezanskog biskupa Đakovačke i Srijemske biskupije mons. dr. Marina Srakića, a sada nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Time je nastavljena stoljetna tradicija biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i iznimno kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuva se i njeguje tradicija misnih vina.

Dodatni preporučeni proizvodi