Misna vina Traminac 2009 Ledeno vino

Posebno vino dobiveno od smrznutih bobica grožđa, ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima, za vrijeme najhladnijih zimskih dana kada se bobice beru i prerađuju u smrznutom stanju. Vino je iznimne kakvoće, zlatnožute do jantarne boje. Miris izražava medne note, a okus asocira na datulje, suhe marelice i botritis. Okus je pun, harmoničan i bogat. Vino je odlikovano najprestižnijim odličjem (Best in show) na natjecanju Decanter (DWWA) 2012. godine.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000318
Boca
0,375 l
649,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Misna vina
Sorta Traminac
Berba 2009
Boca 0,375 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador slatko
Alkohol 9,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Đakovo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Posebno slatko vino dobiveno od smrznutih bobica grožđa, ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima, za vrijeme najhladnijih zimskih dana kada se bobice beru i prerađuju u smrznutom stanju. Vino je iznimne kakvoće, zlatnožute do jantarne boje. Miris izražava medne note, a okus asocira na datulje i suhe marelice te plemenite plijesni karakteristične za predikatna vina. Okus je pun, harmoničan, senzualan, bogat. Izniman potencijal za odležavanje. Vino je odlikovano najprestižnijim odličjem (Best in show) na natjecanju Decanter (DWWA) 2012. godine.

Uživati samostalno u posebnim prigodama ili poslužiti nakon deserta kao veliko organoleptičko finale iznimnih gastroenoloških doživljaja.

Povijest misnih vina datira još iz 13. stoljeća kada se bosanski biskup Ponsa i Bosanska biskupija seli u Đakovo. Vinarija Misna vina je formalno osnovana 2006. godine izjavom tada dijecezanskog biskupa Đakovačke i Srijemske biskupije mons. dr. Marina Srakića, a sada nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Time je nastavljena stoljetna tradicija biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i iznimno kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuva se i njeguje tradicija misnih vina.