Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Misna vina Traminac 2012 Izborna berba

Vino je zlatnojantarne boje, bistro i izuzetne viskoznosti. Miris daje medne tonove koji se preklapaju s plemenitom plijesni, a u okusu nalazimo kandirano voće, datulje i suhe marelice, te okusne asocijacije plemenitih plijesni - botritisa. Okus je senzualan i emotivan, harmoničan, snažan, profinjen uz dug završetak.

Trenutno nedostupno
Boca
0,375 l
SKU
000608
11,93 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Misna vina
Sorta Traminac
Berba 2012
Boca 0,375 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador slatko
Alkohol 13,8%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Đakovo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1.  Sve što trebate znati o tramincu - šarmantnom vinu iz Središnje Europe Sve što trebate znati o tramincu - šarmantnom vinu iz Središnje Europe Traminac je sorta koja potječe iz Središnje Europe i ima bogatu povijest i raznolikost okusa. U ovom blogu otkrit ćemo sve što trebate znati o ovoj sorti, uključujući njezinu povijest, karakteristike, regije uzgoja, sljubljivanje s hranom i slično.
  2. O sorti traminac O sorti traminac Traminac je sorta grožđa za koju postoji nekoliko teorija njenog podrijetla. Neki kažu da potječe iz Italije i tirolskih Alpa, točnije sela Tramin u regiji Južni Tirol, dok drugi pak govore kako ova sorta dolazi iz Alzasa u Francuskoj. Najčešće se dijeli na dvije varijacije - crveni traminac te mirisavi traminac.

Sljubiti uz slatke deserte ili konzumirati samostalno kao desert.

Povijest misnih vina datira još iz 13. stoljeća kada se bosanski biskup Ponsa i Bosanska biskupija seli u Đakovo. Vinarija Misna vina je formalno osnovana 2006. godine izjavom tada dijecezanskog biskupa Đakovačke i Srijemske biskupije mons. dr. Marina Srakića, a sada nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Time je nastavljena stoljetna tradicija biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i iznimno kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuva se i njeguje tradicija misnih vina.