Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Misna vina Traminac 2020

Traminac je nedvojbeno najprepoznatljivija sorta ove vinarije. Zlatnožute je boje koja odležavanjem postupno prelazi u tamnožutu boju starog zlata. Prepoznatljivog mirisa plemenitih traminaca s naglašenim cvjetnim aromama, posebice ruže koja duljim odležavanjem vina u boci prelazi u miris kasnih proljetnih ljubičica. Vino je puno, snažno s niskim sadržajem kiselina.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Ograničena količina
Boca
0,75 l
SKU
000315
6,62 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Misna vina
Sorta Traminac
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador (bez oznake)
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Đakovo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

U vinariji sugeriraju kako je ovo vino za prijatelje, razgovor, druženje, veselje i pjesmu. Pri tom ga se uspješno može sljubiti sa slanim i umjereno slatkim jelima na bazi sira poput štukli.

Povijest misnih vina datira još iz 13. stoljeća kada se bosanski biskup Ponsa i Bosanska biskupija seli u Đakovo. Vinarija Misna vina je formalno osnovana 2006. godine izjavom tada dijecezanskog biskupa Đakovačke i Srijemske biskupije mons. dr. Marina Srakića, a sada nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Time je nastavljena stoljetna tradicija biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i iznimno kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuva se i njeguje tradicija misnih vina.