O nama

Osječku vinoteku „Vinita“ osnovali su supružnici Vinko i Tanja Ručević 2011. godine. Vinoteka je smještena u starom podrumu u središtu grada Osijeka, udaljena 150 metara od središnjeg Trga A. Starčevića. U sklopu vinoteke nalazi se i mali vinski bar koji plijeni ozračjem ugodne atmosfere i pozitivnih vibracija. Iako je prodaja vina putem e-trgovine započela nekoliko godina ranije, potpuno novo rješenje internetske vinoteke započelo je svoju povijest krajem 2017. godine.


Vinoteka Vinita


Zadaća vinoteke

Hrvatska je bez dvojbe izrazita vinska zemlja, ali je obično prevladavao stav kako najbolja vina dolaze iz Primorske Hrvatske. Jedna od najvećih zadaća vinoteke Vinite jest zorno predočiti iznimnu kvalitetu i sjajnu troškovnu efikasnost biranih etiketa vina iz kontinenta. Sukladno toj zadaći, najveći naglasak ponude vinoteke stavljen je na vina istočne kontinentalne Hrvatske odnosno podregije Podunavlje i Slavoniju. Uz navedeno, osim širokog izbora vrhunskih vina iz svih regija Hrvatske kao i uvoza, posebnost vinoteke je mogućnost kušanja, prezentacije te individualan pristup svakom posjetitelju. Uz bogatu ponudu vina, širok je izbor rakija te vinskog pribora čime je dodatno omogućena prilagodba svakom kupcu za izradu poklon paketa, tvrtkama za vlastitu reprezentaciju, poslovnim partnerima, prijateljima za rođendane, vjenčanja i druge prilike.


Kultura stola

U ponudi vinoteke je i mogućnost kušanja vina uz stručnu prezentaciju. Kroz enogastronomsku edukaciju šireg okruženja, posebna zadaća jest educirati i okupljati ljubitelje vina svih razina: od sommeliera i drugih profesionalaca do vinskih ljubitelja te ostalih konzumenata tog plemenitog pića. Cilj edukacije je podizanje kulture stola i promicanje kulture uživanja u vinu te samim time i kulture uopće.


Podaci o prodajnom mjestu


Vinoteka Vinita

trgovački obrt, vl. Tanja i Vinko Ručević

  • Sjedište: Josipa Jurja Strossmayera 21, Osijek 31000
  • OIB: 11016986194
  • MB: 97260762
  • IBAN: HR4123600001502091192
  • Tel: +385 31 28 34 34
  • Mob: +385 98 17 47 108
  • E-pošta: info@vinoteka-vinita.hr
  • Radno vrijeme