Papak Graševina 2015 izborna berba prosušenih bobica

Ovo predikatno slatko vino dobiveno je od grožđa koje je pobrano koncem studenog 2015. godine kada je grožđe bilo u prosušenom stanju i zaraženo plemenitom plijesni. Zlatno žute je boje dok u mirisu dominiraju predikatne note ili  tzv. botritis ton. U okusu slatko, puno, kremozno, ali lijepih i ugodnih kiselina što ovo vino održava svježim i „živim“ unatoč slatkoći.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
001098
Boca
0,5 l
185,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Papak
Sorta Graševina
Berba 2015
Boca 0,5 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador slatko
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Srijem
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Ovo predikatno slatko vino dobiveno je od grožđa koje je pobrano koncem studenog 2015. godine kada je grožđe bilo u prosušenom stanju i zaraženo plemenitom plijesni. Zlatno žute je boje dok u mirisu dominiraju predikatne note ili  tzv. botritis ton. U okusu slatko, puno, kremozno, ali lijepih i ugodnih kiselina što ovo vino održava svježim i „živim“ unatoč slatkoći.

Obiteljska vinarija Vina Papak Ilok mlada je vinarija, osnovana 2014. godine, ali se temelji na dugogodišnjem radu i iskustvu u vinogradarstvu i vinarstvu cijele obitelji, a poglavito čelnog čovjeka ove vinarije. 

Mladen Papak, diplomirani inženjer agronomije, dugogodišnji enolog i direktor Iločkih podruma, danas je na čelu vinarije u vlasništvu njegove obitelji. Nakon razilaženja sa svojom matičnom vinskom kućom, pokrenuo je vlastitu proizvodnju grožđa i vina. Obitelj posjeduje 13 hektara vlastitih vinograda u Iloku na položaju Radoš ili Radoško brdo koji je ujedno najistočniji vinorodni položaj, kako u Iloku tako i u cijeloj Hrvatskoj.