Perak Muškat Žuti 2019

Perakov muškat žuti vino je kristalne zlatnožute boje, čistih muškatnih mirisnih asocijacija voćnog i cvjetnog karaktera, ugodnih sladora polusuhe razine, ali istovremeno osvježavajuće i vješto balansirano.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001100
Boca
0,75 l
70,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Perak
Sorta Muškat žuti
Berba 2019
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador polusuho
Alkohol 12,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Perakov muškat žuti vino je kristalne zlatnožute boje, čistih muškatnih mirisnih asocijacija voćnog i cvjetnog karaktera, ugodnih sladora polusuhe razine, ali istovremeno osvježavajuće i vješto balansirano.

Sljubiti uz umjereno slatke deserte poput suhih kolačića i laganih krema na bazi vanilije.

Vinogradi vinarije Perak su smješteni u kutjevačkom vinogorju na južnim padinama Krndije, između Kutjeva i Vetova,u samom srcu Slavonije. Vinogradi se protežu duž ponajboljeg vinogradarskog položaja kutjevačkog vinogorja- Mitrovca, Lukača i Vetova, od 220 do 300m nadmorske visine. Svi su vinogradi u krugu od tri do maksimalno sedam kilometara. Vinarija Perak trenutno ima jedanaest hektara vinograda u vlasništvu, čiji najstariji zasadi datiraju iz 1968.godine, do 2014. kada je bila zadnja sadnja. U širokoj lepezi godišta i sorti najzastupljenija je bijela sorta vina graševina pod kojom je 70% zasada. Osim graševine od bijelih sorti tu su još: pinot sivi, rajnski rizling, muškat žuti, chardonnay, traminac, sauvignon blanc, a od crnih sorti zweigelt rebe, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Trenutno se na tržištu graševina kvalitetna i vrhunska graševina, vrhunski chardonnay, te cuve koji je kupaža cabernet sauvignona, merlota i zweigelta. Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne zlatne medalje osvojene na sajmovima u zemlji i inozemstvu.