Pinkert Frankovka 2015

U vinariji frankovku nazivaju baranjskom crnom kraljicom. Prekrasne tamno rubinske boje, voćno, aromatski spektar borovnice i kupine, ugodnih kiselina i lijepog tijela. Nezahtjevno crveno vino za svaki dan.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000644
Boca
0,75 l
60,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Pinkert
Sorta Frankovka
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

U vinariji frankovku nazivaju baranjskom crnom kraljicom. Prekrasne je tamne rubinskicrvene boje, voćno, aromatski spektar borovnice i kupine, ugodnih kiselina i lijepog tijela. Nezahtjevno crveno vino za svaki dan.

Sljubiti s mesnim odrescima i umjereno začinjenim prilozima.

Vinska priča obitelji Pinkert započela je početkom 1900-tih godina s nekoliko posađenih loza i stvaranjem malog obiteljskog podruma na obroncima Banskog brda pored mjesta Suza u Baranji. Vinski podrum udaljen je od vinograda 5 minuta ugodne vožnje preko prekrasnih blagih obronaka Banskog brda. Vinogradi se nalaze na nadmorskoj visini od 198 metara, a površinom pokrivaju 15 hektara.

Životna filozofija ove obitelji kaže kako kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima, i baš zbog toga se mogu pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji. Različite sorte mogu se pronaći u vinariji Pinkert, ali graševina je ona koja se u nešto većim količinama proizvodi, pošto je upravo ona najzastupljenija u istočnoj Hrvatskoj. Uz graševinu, u vinariji dominiraju vina cijenjenih svjetskih sorti, poput sauvignona bijelog, chardonnaya, cabernet sauvignona i merlota, kao i "udomaćena" frankovka i portugizac.