PP Orahovica Martin Albus Sauvignon Blanc 2020

Sauvignon bijeli iz linije Martin Albus sortno je prepoznatljivo vino u kojem aromatski dominiraju mirisi cvijeta bazge, bijelo cvijeće te egozotična voćnost uz herbalnu pozadinu. Skladno i osvježavajuće vino, srednjeg tijela i finog završetka. Također, Martin Albus Sauvignon Blanc osvojilo je srebrnu medalju na Mundus vini natjecanju što samo dodatno afirmira da je riječ o vrhunskoj etiketi.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

SKU
001158
Boca
0,75 l
9,29 € 70,00 kn 1 € = 7.53450 kn
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar PP Orahovica
Sorta Sauvignon bijeli
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Orahovica-Slatina
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Nova slavonska butik vinarija i nova vinska linija iz Orahovice Nova slavonska butik vinarija i nova vinska linija iz Orahovice Svoju smo raznoliku ponudu dodatno obogatili vrhunskim etiketama vinarije Apolitico. Također, ponudi vina vinarije PP Orahovica pridružili smo čak četiri nove etikete. U nastavku saznajte ponešto o vinariji te istražite naše novitete. 

Sauvignon bijeli iz linije Martin Albus sortno je prepoznatljivo vino u kojem aromatski dominiraju mirisi cvijeta bazge, bijelo cvijeće te egozotična voćnost uz herbalnu pozadinu. Skladno i osvježavajuće vino, srednjeg tijela i finog završetka.

Sljubiti s rižotom od šparoga, piletinom u sezamu ili laganim tjesteninama s povrćem.

Vinogradi PP Orahovice smješteni su na 10 lokacija: Jezerac, Krčenik, Velike ledine, Martin, Albus, Grabovi, Lipovac, Toplice, Ribnjak i Sićevo. Uz duboko poštovanje prema povijesti, danas se na najmoderniji način proizvode vina graševina, silvanac zeleni, frankovka, pinot sivi, chardonnay, sauvignon i rizling rajnski, kao i kupaže pojedinih sorti. Posebnost silvanca zelenog iz orahovačkih vinograda proizlazi iz smještaja vinograda koji se nalaze na blagim podnožjima planina i brežuljcima Papuka i Krndije uz ravnicu s maglovitim jutrima, izloženi laganom prohladnom strujanju zraka koji dolazi s rijeke Drave. Prirodna ravnoteža postiže se bez velikih intervencija, korijenje loze pronalazi hranjive tvari duboko u zemlji.

Dodatni preporučeni proizvodi