Rizman Brime plavac mali 2016

Brime plavac mali je bazno vino dobiveno od Rizmanove najpoznatije crvene lokalne sorte plavac mali, najraširenije dalmatinske crvene sorte. Ova etiketa dozrijeva na vinogorju Komarna, a što ujedno i znači da je vino ekološkog uzgoja. Nudi izvrsnu čistoću tamnih sorti voća, iako su njegove arome još uvijek poprilično blage. Na nepcu je intenzivno, moćno, čvrste strukture i osvježavajuće kiselosti, a njegova skromnost podsjeća na moćni mladi Barolo.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001099
Boca
0,75 l
74,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Rizman
Sorta Plavac mali
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Srednja i južna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Brime plavac mali je bazno vino dobiveno od Rizmanove najpoznatije crvene lokalne sorte plavac mali, najraširenije dalmatinske crvene sorte. Ova etiketa dozrijeva na vinogorju Komarna, a što ujedno i znači da je vino ekološkog uzgojaNudi izvrsnu čistoću tamnih sorti voća, iako su njegove arome još uvijek poprilično blage. Na nepcu je intenzivno, moćno, čvrste strukture i osvježavajuće kiselosti, a njegova skromnost podsjeća na moćni mladi Barolo.

Zahvaljujući svome sastavu, ovo je vino idealno za uživanje uz većinu crvenog mesa, kao i tvrde sireve jakog okusa.

Tradicija vinogradarstva u obitelji Štimac datira s početka 20. stoljeća. Prve vinograde zasadio je pradjed današnjeg naraštaja obitelji Štimac, Mihovil Mijo Popich, poznat pod nadimkom Rizman, a po kome današnja vinarija i nosi svoje ime. Rizman je tada u svojem vinogradu obrađivao osam tisuća loza. Od 2006. godine na novim položajima najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj naziva Komarna, podignuta su 22 Ha novih vinograda. Obitelj Štimac idejni je pokretač i pionir vinogorja Komarna u kojem svi proizvođači imaju prijavljenu ekološku proizvodnju.U 2012.godini u samom vinogradu izgrađena je i vinarija u kojoj su ostvareni visoki tehnološki standardi za proizvodnju vina. U tom vinogradu više od 90% nasada čine autohtone sorte Plavac mali, Pošip te pomalo zaboravljeni Tribidrag

Dodatni preporučeni proizvodi