Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Rizman Primus plavac mali 2015

Boja ovog vina, pojačana osjetljivom nijansom granita, ukazuje na njegovu zrelost. Njegove arome su živahne, složene te pozivaju na uživanje, a odlikuju se notama tamnog voća, kadulje, svježeg mesa i divljeg bobičastog voća. Njegov suh okus pojačan je privlačnim zrelim i sočnim voćnim notama te profinjenim, slatkim začinima.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Ograničena količina
Boca
0,75 l
SKU
000970
21,22 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Rizman
Sorta Plavac mali
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Srednja i južna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Rizman (Komarna) Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Rizman (Komarna) Navijačka groznica osjeti se u zraku pa tako i u našoj Vinoteci. U goste nam ovaj četvrtak dolazi idealna vinarija za priču o vinu i nogometu - Vinarija Rizman.
  2. Četiri nova vinara Srednje i Južne Dalmacije u ponudi e-vinoteke Četiri nova vinara Srednje i Južne Dalmacije u ponudi e-vinoteke Početak nove godine u našoj e-vinoteci obilježilo je obogaćivanje ponude mnoštvom novih vinara te njihovih najistaknutijih etiketa. Većina novih vinara kao i njihova vina dolaze nam iz Primorske Hrvatske, a ako želimo biti još precizniji, 4 vinara, koja ćemo ovim putem predstaviti, svoje vinograde imaju u vinskoj podregiji Srednje i Južne Dalmacije. Tako smo sada bogatiji za ponude vinara: Prović, Rizman, Testament i Vujnović. 
Ovo moćno vino uspješno parira jelima jakog okusa te većini jela od crvenog mesa. Osobito je ukusno u kombinaciji s pečenjima, raznim mesnim varivima i tvrdim sirevima.

Tradicija vinogradarstva u obitelji Štimac datira s početka 20. stoljeća. Prve vinograde zasadio je pradjed današnjeg naraštaja obitelji Štimac, Mihovil Mijo Popich, poznat pod nadimkom Rizman, a po kome današnja vinarija i nosi svoje ime. Rizman je tada u svojem vinogradu obrađivao osam tisuća loza. Od 2006. godine na novim položajima najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj naziva Komarna, podignuta su 22 Ha novih vinograda. Obitelj Štimac idejni je pokretač i pionir vinogorja Komarna u kojem svi proizvođači imaju prijavljenu ekološku proizvodnju.U 2012.godini u samom vinogradu izgrađena je i vinarija u kojoj su ostvareni visoki tehnološki standardi za proizvodnju vina. U tom vinogradu više od 90% nasada čine autohtone sorte Plavac mali, Pošip te pomalo zaboravljeni Tribidrag