Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Rizman St. Michael Tribidrag 2018

Etiketa identičnog naziva St.Michael predstavlja jedan sasvim prirodan slijed. Ideja ove etikete je proizvoditi vino u samo najboljim godinama isključivo od jedne sorte iz jednog dijela vinograda, po izboru vinara.

Trenutno nedostupno
Boca
0,75 l
SKU
000997
33,17 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Rizman
Sorta Crljenak kaštelanski
Berba 2018
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 16,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Srednja i južna Dalmacija
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Rizman (Komarna) Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Rizman (Komarna) Navijačka groznica osjeti se u zraku pa tako i u našoj Vinoteci. U goste nam ovaj četvrtak dolazi idealna vinarija za priču o vinu i nogometu - Vinarija Rizman.

Tradicija vinogradarstva u obitelji Štimac datira s početka 20. stoljeća. Prve vinograde zasadio je pradjed današnjeg naraštaja obitelji Štimac, Mihovil Mijo Popich, poznat pod nadimkom Rizman, a po kome današnja vinarija i nosi svoje ime. Rizman je tada u svojem vinogradu obrađivao osam tisuća loza. Od 2006. godine na novim položajima najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj naziva Komarna, podignuta su 22 Ha novih vinograda. Obitelj Štimac idejni je pokretač i pionir vinogorja Komarna u kojem svi proizvođači imaju prijavljenu ekološku proizvodnju.U 2012.godini u samom vinogradu izgrađena je i vinarija u kojoj su ostvareni visoki tehnološki standardi za proizvodnju vina. U tom vinogradu više od 90% nasada čine autohtone sorte Plavac mali, Pošip te pomalo zaboravljeni Tribidrag