Šipun Sansigot 2017

Sansigot ili sušćan autohtona je crvena sorta s otoka Suska revitalizirana baš u vinariji Šipun. Ovo je vrlo posebno vino, laganog do srednjeg tijela, ali fine nijansirane kompleksnosti. Mirisne asocijacije upućuju na crne višnje, kupine i crni ribiz, ali i suptilne cvjetne note koje se postupno otkrivaju. Blagi začinski dodir daje kombinacija francuskog i slavonskog hrasta u kojima se vino njeguje 7-8 mjeseci.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
001132
Boca
0,75 l
99,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Šipun
Sorta Sansigot
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 12,0%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Hrvatsko primorje
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite Od početka rada vinoteke Vinite, naglasak je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac dobio priliku pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili s novim vinima vinarije Šipun.

Sansigot ili sušćan autohtona je crvena sorta s otoka Suska revitalizirana baš u vinariji Šipun. Ovo je vrlo posebno vino, laganog do srednjeg tijela, ali fine nijansirane kompleksnosti. Mirisne asocijacije upućuju na crne višnje, kupine i crni ribiz, ali i suptilne cvjetne note koje se postupno otkrivaju. Blagi začinski dodir daje kombinacija francuskog i slavonskog hrasta u kojima se vino njeguje 7-8 mjeseci.

Vinarija Šipun je mala butikna i vrlo značajna vinarija u Vrbniku na otoku Krku koju vodi cijenjeni agronom Ivica Dobrinčić. Vinarija je fokusirana na revitalizaciju i njegovanje starih hrvatskih autohtonih sorti kvarnerskog područja. Posljednjih godina vinarija Šipun radi vrbničku žlahtinu vrhunske kvalitete, kojom značajno pomiče dosadašnje granice saznanja o potencijalu sorte. Osnovni posao kojim se pored vinarstva bave je za Vrbničko polje važna proizvodnja loznih cijepova žlahtine i rasadničarstvo. Osim žlahtine, veliki povratak na tržište doživjela je crvena hrvatska autohtona sorta sansigot (sušćan) i trojišćina koju rade u ružičastoj varijanti. Za očuvanje ovih gotovo zaboravljenih sorti, vjerojatno je najzaslužniji baš g. Dobrinčić i njegova predanost njegovanju ovih sorti.

Dodatni preporučeni proizvodi