Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Šipun Žlahtina 2020

Žlahtina je hrvatska bijela autohtona sorta Vrbničkog polja na otoku Krku, poznata po svojoj pitkosti i lakoći, posebice kao ljetno osvježenje. Žlahtina Šipun sličnih je karakteristika laganog vina s nižim kiselinama, aromatskih asocijacija na breskvu i citruse, uz sasvim nježnu mineralnu notu. Izvrstan primjer sortnih karakterstika ove delikatne vinske sorte.

Trenutno nedostupno
Boca
0,75 l
SKU
001131
8,63 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Šipun
Sorta Žlahtina
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 11,5%
Regija Primorska Hrvatska
Podregija Hrvatsko primorje
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Hrvatske bijele autohtone vinske sorte Hrvatske bijele autohtone vinske sorte Povijest vinograda i uzgoja vinove loze u Hrvatskoj prisutna je od davnih vremena. Zbog povoljnog položaja Hrvatske u regiji pogodnoj za uzgoj vinove loze i raznolikih klimatskih uvjeta, postoji širok izbor sorti grožđa, od kojih su neke jedinstvene za područje Lijepe naše. 
  2. Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite Od početka rada vinoteke Vinite, naglasak je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac dobio priliku pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili s novim vinima vinarije Šipun.
Sljubiti uz lagana riblja jela i morske plodove, rakove ili školjkaše.

Vinarija Šipun je mala butikna i vrlo značajna vinarija u Vrbniku na otoku Krku koju vodi cijenjeni agronom Ivica Dobrinčić. Vinarija je fokusirana na revitalizaciju i njegovanje starih hrvatskih autohtonih sorti kvarnerskog područja. Posljednjih godina vinarija Šipun radi vrbničku žlahtinu vrhunske kvalitete, kojom značajno pomiče dosadašnje granice saznanja o potencijalu sorte. Osnovni posao kojim se pored vinarstva bave je za Vrbničko polje važna proizvodnja loznih cijepova žlahtine i rasadničarstvo. Osim žlahtine, veliki povratak na tržište doživjela je crvena hrvatska autohtona sorta sansigot (sušćan) i trojišćina koju rade u ružičastoj varijanti. Za očuvanje ovih gotovo zaboravljenih sorti, vjerojatno je najzaslužniji baš g. Dobrinčić i njegova predanost njegovanju ovih sorti.

Dodatni preporučeni proizvodi