Süber Muškat žuti 2020

Muškat je slamnato žute boje, karakterističkih muškatnih voćnih i profinjenih cvjetnih aroma, poluslatko vino dugog završetka, ali fino balansirano, svježe i zaokruženo. Vino je odlikovano srebrnim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

SKU
000728
Boca
0,75 l
100,00kn 13,27 € 1€=7.5345kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Süber
Sorta Muškat žuti
Berba 2020
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador poluslatko
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štoviše, 2 od osvojena 3 platinasta odličja osvojile su - graševine!

Muškat je slamnato žute boje, karakterističkih muškatnih voćnih i profinjenih cvjetnih aroma, poluslatko vino dugog završetka, ali fino balansirano, svježe i zaokruženo. Vino je odlikovano srebrnim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Süberov muškat žuti izvrsno će se sljubiti s različitim voćnim desertima poput kolača s jabukama, pita od šumskog voća ili torti s breskvama.

Obitelj Siber ima tri ljubavi i strasti – svoju djecu i unučad, obiteljski stomatološki poziv i erdutski vinograd: Na malenom brijegu! Ostavljajući sinovima nekoliko desetljeća vođenu vrhunsku stomatološku ordinaciju u Osijeku, Dušica i Mladen Siber svoj su novi izazov pronašli u Erdutu, otkupivši na zalasku prošlog stoljeća nekoliko hektara vinograda i vinove loze. Nedugo zatim su iz talijanskog Raushedoa, jednog od dva najpoznatija europska rasadnika, u erdutski vinski raj, u prekrasni dunavski meandar donijeli kraljevske sorte, Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc. Precizno, filigranski, kao i u prethodnom poslu, stvorili su ubrzo vrhunsko grođe i vrhunske butelje vina, šireći se postupno na 10 hektara i jačajući izazove uzgojem Muškata žutog, kreirajući cRose, potom i prvi pjenušac na ovim prostorima. Struka je ubrzo prepoznala plemenitu i odmjerenu vinarsku ruku, a dodjelom brojnih priznanja i nagrada, sve do srebra i bronce na londonskom Decanteru ’17. godine.

Dodatni preporučeni proizvodi