Koristimo kolačiće kako bismo personalizirali sadržaj, omogućili značajke društvenih mreža i analizirali promet. Nastavkom korištenja stranice pristajete na našu izjavu o privatnosti i kolačićima. Više informacija možete pronaći na stranicama Uvjeti korištenja i kupnje te Uporaba kolačića.
Süber Pjenušac Rose Brut
Pjenušavi rose asocira na vrlo popularno mirno ružičasto vine istog vinara uz jasno naglašenu svježinu i iskričavost pjenušca. Primarne arome upućuju na crveno voće, malinu, crveni ribiz, na nepcu je razigran, ali lijepog zaobljenog tijela što odaje naznake da je rađen od sorte cabernet sauvignon.
Vinar | Süber |
---|---|
Sorta | Cabernet Sauvignon |
Boca | 0,75 l |
Boja | ružičasto |
Kvaliteta | vrhunsko |
Slador | Brut |
Alkohol | 12,0% |
Regija | Istočna kontinentalna Hrvatska |
Podregija | Podunavlje |
Vinogorje | Erdut |
Pjenušavi rose asocira na vrlo popularno mirno ružičasto vine istog vinara uz jasno naglašenu svježinu i iskričavost pjenušca. Primarne arome upućuju na crveno voće, malinu, crveni ribiz, na nepcu je razigran, ali lijepog zaobljenog tijela što odaje naznake da je rađen od sorte cabernet sauvignon.
Konzumirati kao aperitiv ili uz hladna predjela od dimljene ribe, carpaccio od hobotnice te meke sireve.
Obitelj Siber ima tri ljubavi i strasti – svoju djecu i unučad, obiteljski stomatološki poziv i erdutski vinograd: Na malenom brijegu! Ostavljajući sinovima nekoliko desetljeća vođenu vrhunsku stomatološku ordinaciju u Osijeku, Dušica i Mladen Siber svoj su novi izazov pronašli u Erdutu, otkupivši na zalasku prošlog stoljeća nekoliko hektara vinograda i vinove loze. Nedugo zatim su iz talijanskog Raushedoa, jednog od dva najpoznatija europska rasadnika, u erdutski vinski raj, u prekrasni dunavski meandar donijeli kraljevske sorte, Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc. Precizno, filigranski, kao i u prethodnom poslu, stvorili su ubrzo vrhunsko grođe i vrhunske butelje vina, šireći se postupno na 10 hektara i jačajući izazove uzgojem Muškata žutog, kreirajući cRose, potom i prvi pjenušac na ovim prostorima. Struka je ubrzo prepoznala plemenitu i odmjerenu vinarsku ruku, a dodjelom brojnih priznanja i nagrada, sve do srebra i bronce na londonskom Decanteru ’17. godine.